Vader deelt eerlijke foto: ‘Nee, ik kan mijn kind niet in bedwang houden. Niet altijd’

We zien vaker posts van moeders voorbij komen die de ‘eerlijke’ kanten van het moederschap laten zien, en daarmee andere moeders een hart onder de riem willen steken. Vader Clint Edwards bewijst dat je daar echt geen moeder voor hoeft te zijn, als hij met zijn peuter in de auto zit en deze een enorme meltdown krijgt.

Dat een meltdown van een peuter moeilijker te handelen is dan het voor buitenstaanders lijkt, weet Clint als geen ander. Hij zat in de auto met een kind dat volledig in tranen was, omdat ze niet met kip mocht gooien tijdens het eten. ‘Dus ze schreeuwde, en schreeuwde, en schopte en schopte. En omdat ik de eerste was die klaar was met eten, droeg ik haar het restaurant uit om haar in de auto te laten uitrazen’, schrijft Clint in een bericht op Facebook.

‘Ik tilde haar langs de bar naar buiten en werkelijk het hele restaurant staarde ons aan. De meeste mensen waren kinderloos, neem ik maar aan. Geen enkel mens dat kinderen heeft zou me zulke blikken gegeven hebben, namelijk. Blikken die zeiden: ‘als je je kind niet aankunt, ga dan vooral niet buiten de deur eten. Nee, ik kan haar niet in bedwang houden. Niet altijd. Tenminste, nog niet.’

LEES OOK: 4 mommy meltdowns die we sowieso allemaal herkennen

Geen slecht ouderschap

Clint gaat verder: ‘Dit soort dingen hebben tijd nodig, en hard werk. En keiharde ervaring. En het spijt me echt voor de mensen die daar bij de bar met een ge├»rriteerd gezicht naar me keken, maar jullie zijn deel van mijn leerschool hierin. Jullie ouders deden hetzelfde met jullie, als jullie vervelend waren in een restaurant. Maar voordat je mij veroordeelt, realiseer je dan dat wat ik deed in geen geval slecht ouderschap was. Integendeel, wat je zag waren ouders die hard werken om de situatie zo goed mogelijk te handelen. Jullie waren er getuige van hoe wij een kind leren om een persoon te worden.’

Zijn bericht werd massaal geliked en gedeeld op Facebook, en de reacties stroomden (en stromen nog steeds) als een razende binnen.

Aan alle moeders die niks doen als hun kind een mental breakdown heeft

Facebook Clint Edwards

Reageer op artikel:
Vader deelt eerlijke foto: ‘Nee, ik kan mijn kind niet in bedwang houden. Niet altijd’
Sluiten