Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 31 aug 2016

Vader deelt zijn nare ervaring met verstikking dochter om ouders te waarschuwen

Gelukkig wist Justin Morrice wat hij moest doen, toen zijn dochtertje bijna stikte in een nogal ‘gek’ stukje chips. Anders had het wel eens heel anders kunnen aflopen. Daarom zijn waarschuwing aan andere ouders: check altijd goed de verpakking van het eten dat je je kind geeft.

De vader postte foto’s op Facebook van de betreffende chipjes, die hij vijf dagen na het openen van de verpakking aan zijn dochter had gegeven. Op het eerste oog was er niks mis mee, maar de structuur van de chips was wel degelijk veranderd. En de kleine lettertjes op het etiket had hij iets te laat gecheckt.

‘Ik was net klaar met het voeden van mijn dochter, en ik had wat cheesies voor haar neergezet als snack. Ik liep voor tien seconden naar de wasbak om haar bordje om te spoelen, en toen ik terug kwam zag ik haar naar adem happen. Ze probeerde te huilen, maar er kwam geen geluid. Ik pakte haar uit haar stoeltje en legde haar op haar buik, zodat ik op haar rug kon slaan (zoals ze altijd zeggen). Het leek eeuwig te duren, en ik hoorde nog steeds geen geluid. Intussen waren haar lippen blauw geworden, en kon ze nog steeds niet huilen. Ik legde haar opnieuw over de knie en sloeg op haar rug, maar ik kreeg nog steeds geen gehuil te horen. Haar lippen werden nog blauwer, en op het moment dat ik dacht dat mijn dochter in mijn armen zou sterven en ik in paniek raakte, deed ik het enige wat ik toen nog kon bedenken: ik stak mijn vinger in haar keel. Ik kon gelukkig het stukje chips samenknijpen tot een kleiner formaat, zodat het los kwam te zitten. Kort daarna begon Annabelle te huilen. Het mooiste geluid dat er op dat moment bestond.’

LEES OOK: Leer in 41 seconden wat je moet doen wanneer je kind stikt>

Foam-achtig chips

Omdat Justin en zijn dochter beide in paniek waren, belde hij zijn moeder op om hen te helpen kalmeren. Zij las alle kleine lettertjes op de verpakking van de cheesies, en vond een stukje tekst waarin stond dat je de chips vijf dagen na opening weg moet gooien, omdat de kwaliteit ervan niet gegarandeerd meer is na die tijd. Justin opende een nieuwe verpakking en ondervond inderdaad een groot verschil. ‘De oude chipjes leken wel op foam-achtige oordopjes en ze kruimelden niet meer.’

Met de Facebookpost wil Justin naar eigen zeggen geen angstzaaien, maar alleen andere ouders waarschuwen de verpakkingen goed te checken, en de betreffende chipjes na een paar dagen weg te gooien. Lees de hele post van Justin hieronder:

De waarschuwing van deze moeder over een tuinslang is ook niet onbelangrijk >

Reageer op artikel:
Vader deelt zijn nare ervaring met verstikking dochter om ouders te waarschuwen
Sluiten