Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 30 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Lief: vader en dochter maken al 10 jaar dezelfde foto van hun ritueel

Sinds Tiffany werd geboren, maakt haar moeder ieder jaar dezelfde foto van haar, haar vader en hun huisdieren. Tiffany is nu 10 jaar oud en in de tijd hebben ze alleen de eerste drie jaar niet ieder jaar dezelfde foto gemaakt. 

Luier verschoond

Toen Tiffany vier jaar was en de eerste foto met haar vader, de kat en de hond onder ogen kwam, vroeg ze haar moeder nog eens precies dezelfde foto te maken. Het was het begin van een lieve traditie. Vader Mr. Wong weet nog precies hoe het begon.

‘Ik was heel erg moe. Ik had net de luier van m’n dochter verschoond en lag bij te komen op de bank. Ze lag naast me te slapen, en opeens kwamen de huisdieren erbij liggen en kon ik geen centimeter meer verschuiven.’ Zijn vrouw vond het zo’n aadoenlijk plaatje, dat ze het besloot vast te leggen.

Hygiëne

‘Het is niet super speciaal, maar wel een mooie herinnering over 20 jaar’, zegt mr. Wong er zelf over. In China hebben de foto’s nog een extra lading. Daar worden uit hygiëne veel huisdieren in de ban gedaan zodra een vrouw zwanger is. Volgens Wong is dat onzin.

‘Gedurende de zwangerschap hebben we altijd twee huisdieren gehad en onze dochter is de afgelopen tien jaar niet één keer in het ziekenhuis geweest.’

2008

2013

2014

2015

2016

2017

2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme