Vader vertelt in emotioneel bericht waarom hij zijn eigen dochter in een lijkzak ritste

Toen we de kop van het artikel tikten, schoot de kippenvel aan alle kanten van ons lichaam omhoog. Feestdagen horen warm, liefdevol en gezellig te zijn, maar voor de familie Sherman in Ohio was er niets dan diep verdriet en rouw. Zijn dochter overleed aan een overdosis heroïne.

Hartverscheurend bericht

In een ontzettend emotioneel bericht op zijn Facebook-pagina legt Tim Sherman zijn vrienden (en nu de hele wereld) uit hoe het zo ver kon komen met zijn dochter Karisten. Het was geen geheim voor Tim dat zijn dochter met een drugsverslaving kampte. Hij deed er alles aan om haar te helpen en ging zelfs met haar mee naar meetings van de afkickkliniek. Die leken te helpen, tot Tim op kerstavond het meest hartverscheurende bericht van zijn leven kreeg.

Hij werd gebeld door de politie en dacht meteen dat hij iets verkeerd had gedaan. ‘Maar toen de detective vroeg of ik ergens privé kon bellen, zakte mijn maag in mijn schoenen’, schrijft Tim. ‘De agent vertelde me dat mijn dochter overleden was aan een overdosis. Ik viel op mijn knieën op de grond en begon te huilen als een kind’, gaat hij verder.

Handschoenen

‘Ze zat verstijfd rechtop, met haar armen recht voor haar uitgestrekt. Alsof ze het leven wilde vastgrijpen. Ik mocht haar van de agenten niet aanraken omdat haar lichaam nog sporen van de dodelijke drug kon bevatten. Maar ik heb om handschoenen gevraagd, want ik wilde mijn dochter nog één keer helpen, haar omhelzen en vertellen dat ik van haar hield.’

LEES OOK: Prachtig: moeder krijgt trouwfoto’s met daarin haar overleden dochtertje

Liefdevolle relatie

Dit is ook de reden dat hij zijn dochter zelf in de lijkzak wilde stoppen. ‘Op de eerste dag van haar meetings in de kliniek heb ik haar beloofd dat ik haar zou bijstaan in het hele proces en dat ik de zak zou dichtritsen als de ‘draak’ van haar zou winnen. We hadden een heel liefdevolle relatie’.

Dat is ook de reden waarom Tim tot op het bot kapot is door het verlies van Karisten. ‘Ik stond altijd klaar om haar uit de nood te helpen. Ik weet niet waarom ze me op het einde niet gebeld heeft om me om hulp te vragen. Het doet zo’n pijn dat ze niet gebeld heeft. Ik mis haar vreselijk’, schrijft hij.

Boodschap

Daarom wil hij zijn ervaring delen om anderen te helpen. ‘Ik weet dat drugs ieders leven kan binnendringen en dat het je kan vernietigen. Ik wil geen medelijden, ik wil iedereen alert maken. Bij mijn eigen dochter liet ik de aandacht verslappen omdat ik dacht dat het goed ging. Omhels je geliefden en vertel ze hoeveel je van ze houdt. Je weet nooit of er nog een morgen komt’, schrijft Tim.

Zijn bericht, dat vol staat met foto’s van zijn dochter, is inmiddels al meer dan 28 duizend keer gedeeld en 24 duizend keer geliket. Precies wat Tim hoopte dat zijn bericht teweeg zou brengen.

Moeder van overleden kinderen: ‘Iedereen rouwt anders’

Reageer op artikel:
Vader vertelt in emotioneel bericht waarom hij zijn eigen dochter in een lijkzak ritste
Sluiten