Discussie gaat viraal: moeten vaders met dochters naar het mannen- of vrouwentoilet?

Stel: je gaat als vader met je dochter naar het toilet om haar te helpen. Naar welk toilet ga je dan? Neem je je dochter mee naar het mannentoilet, of ga je met haar mee naar het vrouwentoilet? Op de Amerikaanse site Mumsnet is een discussie over dit gevoelige onderwerp losgebarsten en de meningen zijn enorm verdeeld.

Mannen- of vrouwentoilet?

Vrouwen plassen op een toilet waar te allen tijde een deur voor zit. Mannen niet. Het klinkt dus enigszins logisch dat je als vader je dochter dan eerder meeneemt naar de vrouwen. Het klinkt daarnaast ook logisch dat volwassen mannen niet thuishoren bij de vrouwen. Het is niet voor niets een vrouwentoilet.

Vaders met dochters

Op het forum van Mumsnet is dit een hot topic. Gebruiker AdaHopper schrijft er: ‘Als mijn dochter (4) moet plassen op een openbaar toilet, neemt mijn man haar mee naar het vrouwentoilet. Ik zei hem dat hij dat beter niet kan doen, omdat vrouwen dat niet fijn vinden. Ben ik onredelijk, of is het verkeerd wat hij doet?’ De vraag leverde zo’n vijfhonderd reacties op, met daarin verschillende meningen.

LEES OOK: Waarom zijn er geen luiertafels op mannen-wc’s?

Verdeelde meningen
RunningOutOfCharge vindt dat hij verkeerd zit, en zijn dochter mee moet nemen naar het mannentoilet. ‘Ik heb nog nooit meegemaakt dat een man zijn dochter meeneemt naar het vrouwentoilet.’ Clary is het daar helemaal mee eens. ‘Mannen zijn verboden in een vrouwentoilet’, vindt zij.

TheDevilMadeMeDoIt denkt er echter anders over. ‘Ik heb liever een vader in het vrouwentoilet, dan dat een meisje van vier wordt meegenomen in een mannen wc. Wat ze daar allemaal ziet…’ Menspopje is het daar mee eens. ‘Een jong meisje moet inderdaad naar het vrouwentoilet, in plaats van een mannentoilet met open urinoirs.’

MapleStaple begrijpt beide kanten van het verhaal. ‘Ik kan allebei de verhalen begrijpen. Ik zou mijn dochter alleen ook liever niet in een mannentoilet zien.’

Hoe denk jij hierover? Praat erover mee op onze Facebook.

Deze vader vroeg om een commode op het mannentoilet en hij kreeg ‘m nog ook

Mumsnet

Reageer op artikel:
Discussie gaat viraal: moeten vaders met dochters naar het mannen- of vrouwentoilet?
Sluiten