Mercy Hiltrop
Mercy Hiltrop Kids 18 jan 2017
Leestijd: 3 minuten

Vader doet op hilarische wijze verslag van de bevalling en wint het internet

Natuurlijk is een bevalling voor ons vrouwen geen pretje. To say the least. Maar laten we eerlijk zijn, ook voor vaders is een behoorlijk heftige gebeurtenis. Op een totaal andere manier, maar toch. Brad Kearns, op internet bekend als DadMum, beschrijft als geen ander hoe een bevalling voor een vader is. Om je te bescheuren.

In een Facebook-post doet hij gedetailleerd verslag van hoe het eraan toe ging toen zijn vrouw beviel van hun zoon Knox. Vrij vertaald schrijft hij onder andere dit:

‘Ik dacht altijd dat ik dat behoorlijk relaxed bleef onder druk, maar dat veranderde op het moment dat de vliezen van mijn vrouw braken. Mijn enthousiasme om vader te worden, was in een keer verdwenen, want holy fuck: er zou straks een klein mensje uit mijn vrouw komen.’

‘Natuurlijk kan ik als man de pijn niet voelen, maar geloof me, toen ze flinke weeën kreeg, had ik een goed idee van wat er aan de hand was. Toen we naar het ziekenhuis reden en ik op de kilometerteller van de auto keek, bleek ik loeihard te rijden. En hoe harder ze het uitschreeuwde, hoe hoger mijn bloeddruk werd en hoe harder ik het gas indrukte.’

LEES OOK: 19 dingen die je wilt uitschreeuwen tijdens de bevalling, maar (meestal) niet doet

Hij beschrijft dan hoe hij zijn vrouw bij het ziekenhuis aangekomen in een rolstoel ‘gooit’ en met haar door het ziekenhuis scheurt. Waar niet iedereen goed op reageert. Zijn reactie: ‘Fuck out of my way woman, my wife is having a baby!’

‘Heb je je ooit de grootste sukkel in een ruimte gevoeld?’ gaat hij verder. ‘Ik wel, want iedereen was behoorlijk relaxed. Niemand behalve ik leek zich druk over te maken over het hele ‘het hoofd van een baby is groter dan een vagina’-ding.’

Latexhandschoen onder de ziekenhuispyjama

Aan de bevallingscursus heeft hij weinig gehad zegt hij. ‘Ik dacht dat ik goed voorbereid was. Nope. Geen flauw idee. Mensen lopen in en uit, gebruiken enge woorden als ontsluiting en af en toe verdwijnt er iemand met een latexhandschoen onder de ziekenhuispyjama van mijn vrouw. Je weet pas wat liefde is als je het naakte lichaam van je partner hebt schoongemaakt onder het toeziend oog van wildvreemden. Het leek wel iets dat je ziet op Discovery Channel.’

Dan is z’n zoontje er bijna. ‘Als je vrouw breekt in je armen en met Satan’s stem een ruggenprik eist, maar dit niet meer blijkt te kunnen. Dan ben je de sjaak. Ik zeg het gewoon, ik heb dus niets gehad aan die bevallingscursus. Waarom laten ze daar stomme jaren 80 video’s zien van vrouwen die er even snel een baby uitpoepen? We hadden beter een horrorfilm kunnen kijken. Dan had ik tenminste geweten wat ons te wachten stond.’

Gelukkig was het het volgens Brad allemaal waard: ‘Toen werd Knox eindelijk geboren en het was prachtig. Als je een man kent, die zegt niet nerveus te zijn voor de bevalling. Zeg hem dat hij dat beter wel kan zijn. Of stuur hem naar mij. Ik ben nu een pro.’

DadMum eindigt de post nog met een leuke knipoog: ‘Dit is super gedramatiseerd. Ik zweer je, ik ben niet gek.’

Dit schreef DadMum

Lees hier het originele bericht van deze hilarische – en ietwat getraumatiseerde -vader:

Weet je wat ook zo’n super grappige – en in dit geval ook nog knappe vader is? Ryan Reynolds. 13 tweets waaruit blijkt dat Ryan Reynolds de grappigste vader ever is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DadMum Facebook

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vader doet op hilarische wijze verslag van de bevalling en wint het internet
Sluiten