Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Kids 9 jun 2017

Mooi idee: vader en moeder maken foto van de eerste schooldag van hun kinderen na

Weet je nog, die eerste dag dat je je kind bij de basisschool afzette? Beginnend aan z’n grote schoolavontuur. Voor sommigen moet dat misschien nog komen, is het pas geleden of ligt het ineens al weer ver achter je. Want zoals we in deze video al zagen, wat gaan ze toch hard!

Ook voor de Ameriksaanse moeder Lizzette gingen die kinder- en tienerjaren van haar dochter sneller dan ze dacht. De eerste schooldag voelde nog als de dag van gister, maar Gabrielle heeft net haar middelbareschooldiploma gehaald. En die dag van het goede nieuws was voor beiden extra bijzonder. Bij Lizzette werd afgelopen jaar namelijk borstkanker geconstateerd. ‘Maar ze heeft het gelukkig overwonnen en kan nu bij mijn diploma-uitreiking zijn.’

Voorpagina

De band tussen moeder en dochter is onwijs sterk. Toen een fotograaf in 2004 hun weerzien na de eerste schooldag had vastgelegd, kwam die foto zelfs op de voorpagina van de lokale krant.

Gabrielle vertelt zelf ook dat ze super close zijn. ‘Buiten school zijn we altijd samen. Op deze foto had m’n moeder me dus heel erg gemist.’

Perfect moment om over te doen

Die foto heeft een mooie plek in huis gekregen. Toen Gabrielle de uitslag van haar examens kreeg, kreeg ze een toffe ingeving: die ene foto nog eens namaken. Een perfect moment ervoor. Toen ze het idee aan haar moeder voorstelde, was die ook helemaal enthousiast.

Dat resulteerde in dit hartverwarmende plaatje, geschoten door de vader:

‘Van kleuterklas tot diploma. Mijn moeder is nog steeds trotser dan ooit.’

Niet de enige

Deze vader had ongeveer hetzelfde idee. Jason Gayler deed 13 jaar geleden een roze tasje bij zijn dochter om en samen liepen ze richting de kleuterklas op haar eerste schooldag. Inmiddels is Brittany 18 en had ze onlangs haar laatste college. Haar vader besloot nog één keer met haar mee te gaan, voor de allerlaatste keer… en met een brok in zijn keel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BuzzFeed, Huffington Post

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Mooi idee: vader en moeder maken foto van de eerste schooldag van hun kinderen na
Sluiten