Eva Dusch
Eva Dusch Kids 18 dec 2015

Vader gaat met dochter in bad en krijg een storm van kritiek op foto

Soms vraag je je af hoe we ons druk kunnen maken om een foto van een naakte baby op social media. Nou, héél druk dus. Zo getuige de storm aan hatelijke reacties op deze foto waarin de Deense komiek en vader Torben Chris in bad zit met zijn dochter.

Dat de Denen een preutse houding innemen als het om hun nageslacht gaat, is hem niet vreemd. Hij kreeg namelijk flinke kritiek te verduren nadat hij in zijn shows had verteld dat hij weleens met zijn dochter in bad zat. En deze foto gooit nog eens extra olie op het vuur. Chris werd zelfs voor pedofiel uitgescholden. Maar het is geen onbewuste of lompe actie. De comedian wil juist een belangrijk statement naar buiten brengen, dat het niet meer dan normaal is dat ouders en kinderen elkaar naakt zien. Gelukkig denken er meer mensen zo over en zijn er ook veel ouders die zich gesteund voelen door deze foto. De komiek heeft zo’n 60.000 reacties ontvangen op zijn Facebookpost, die al meer dan 6500 keer is gedeeld.

Ongeschreven regels

Instagram staat vol met schattige foto’s van schattige kinderen die schattige dingen doen. Of baby’s in bikini of op het strand. Toch lijkt de discussie over welke kinderfoto’s wel en niet gepast zijn op social media sneller te ontvlammen dan ooit. De paradox tussen alles online blootgeven enerzijds en het groeiende conservatisme anderzijds is hooguit fascinerend te noemen. Eerder zorgde ook deze foto van moeder Courtney Adamo uit London voor enorme ophef, toen Instagram besloot het ogenschijnlijk onschuldige kiekje te verwijderen.

En misschien duurt het niet lang voordat Instagram ook deze foto eraf haalt…

Want pas op! Deze naakte babybillen op Instagram gaan ook alle perken te buiten, zo vinden sommige followers. ‘Een foto van je naakte kind is niet iets wat je op het wereldwijde web zet waar het vooral online zal blijven.’ Of je vindt het juist heel schattig en heel normaal. De naakte cowboy is de zoon van de Amerikaanse actrice Olivia Wilde en laat niks anders zien dan wat wij ouders elke dag zien. Zo blijkt ook uit de humoristische reactie van Wilde. ‘Naakte cowboy. Blijkbaar ongeschikt voor diegenen die nog niet weten dat mensen billen hebben.’

Vanavond om 18.15 praat Fammes Muriel bij EditieNL over dit onderwerp.

Hoe denk jij over kinderfoto’s binnen het social media-stadion? Discussieer mee op onze Facebook.

Deze vijf coole Instagram-moeders wil je volgen…>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vader gaat met dochter in bad en krijg een storm van kritiek op foto
Sluiten