Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 4 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Vader die het leven van 30 mensen redde in Las Vegas heeft nu zelf hulp nodig

De 30-jarige Jonathan Smith is een vader uit Californië die afgelopen weekend in Las Vegas de verjaardag van zijn broer vierde. Toen daar het noodlot toesloeg, ontpopte hij zich tot een ware held. 

Rennen!

De sfeer sloeg meteen om toen er schoten werden afgevuurd tijdens een optreden van James Aldean. Op dat moment werd Jonathan gescheiden van zijn neefjes en nichtjes. Hij besloot anderen in het publiek te waarschuwen door te schreeuwen dat ze moesten rennen. ‘Actieve schutter, actieve schutter, ga! We moeten rennen!’ Journalist Heather Long schreef op Facebook dat de vader met zijn kordate optreden het leven van meer dan 30 mensen redde. Maar wel tegen een prijs.

Kogel

Jonathan werd zelf door een kogel geraakt. ‘Ik kon niets meer voelen in mijn nek. In mijn arm merkte ik een warme sensatie.’ Hij brak zijn sleutelbeen, een rib en verbrijzelde een long. De kogel in zijn nek kan niet verwijderd worden omdat artsen vrezen dat ze daar alleen maar meer schade mee aanbrengen.

Medische kosten

Jonathans schoonzus heeft een Gofundme-pagina opgezet om zijn medische kosten op te brengen. ‘Hij kan op dit moment niet voor zijn gezin zorgen door dit vreselijke incident. Zijn lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Daar bovenop moet hij de medische kosten betalen waarvan een groot deel uit eigen zak moet komen. Onze familie is gezegend dat we iemand hebben die zo heroïsch is en het leven van anderen voor zijn eigen leven stelt.’ Het duurde niet lang tot het uiteindelijke doel van 7000 dollar werd gehaald en op social media wordt Jonathan alom geprezen. Laten we hopen dat hij spoedig revalideert.

De wapenwetgeving in Amerika is door dit drama wederom een heet hangijzer. Deze video over schietpartijen op scholen komt in ieder geval keihard binnen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Redbookmag

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vader die het leven van 30 mensen redde in Las Vegas heeft nu zelf hulp nodig
Sluiten