Vader Jeppe en zoontje Mees (6) raakten zwaargewond door een verkeersongeluk

Op vrijdagavond 13 oktober stond de wereld van Lianda, haar man Jeppe de Lange (41) en hun drie kinderen uit Middelburg stil. Jeppe fietste met hun oudste zoontje Mees (6) naar huis, met volle zin in de herfstvakantie. Totdat een dronken, roekeloze automobilist hen in volle vaart, frontaal aanreed.

Doneeractie

‘Jeppe en Mees hebben een keiharde klap gekregen op hun hoofd en zijn er zeer ernstig aan toe. Jeppe heeft veel lichamelijke verwondingen en blijvend hersenletsel. Hij wordt in slaap gehouden. Of hij zelf wakker kan worden en hoe hij wakker wordt, wordt de komende periode duidelijk’, staat er op de doneerpagina die aangemaakt is voor de twee mannen.Mees opent af en toe zijn ogen, maar lijkt soms ook ver weg. Hij heeft veel pijn en verdriet. De vrienden en familie van het gezin zijn een doneeractie gestart, omdat als allebei de mannen weer thuis komen, er veel aanpassingen in het gezin gedaan moeten worden.

Lichamelijke inspanning

‘Er zijn aanpassingen nodig in en rond het huis, in vervoersmiddelen, praktische zaken moeten geregeld worden en er zal veel (zorg)hulp nodig zijn. De rechtszaak en afhandeling van letselschadeclaims kan jaren duren. Er zijn echter ook heel veel kosten die niet gedekt worden door de verzekering’, staat er op de pagina. Moeder Lianda is lichamelijk beperkt – het afschuwelijke toeval wil dat zij op haar negentiende is aangereden door een vrachtwagen en sindsdien met een beenprothese door het leven gaat – waardoor Jeppe onmisbaar was in het reilen en zeilen in huis. ‘Hij droeg bijvoorbeeld altijd hun eenjarige dochter de trap op, douchte de kinderen, bracht ze naar bed, deed de boodschappen en andere zaken die lichamelijke inspanning vragen en voor een ander zo gewoon zijn. Er is onder andere extra zorg nodig om dit op te vangen.’

Onzekere toekomst

Daarom roepen ze zoveel mogelijk mensen op, om Jeppe en Lianda financieel te steunen. ‘De toekomst is zo onzeker. Wij als direct betrokkenen, hopen dat we door middel van deze doneeractie de lasten iets kunnen verlichten op die schouders die al zo enorm veel moeten dragen. Met deze actie hopen we een klein deel van hun zorgen weg te kunnen nemen. Je donatie komt op de juiste plek terecht, rechtstreeks bij familie de Lange.’

Doneer!

De actie gaat als een razende het internet over, en heeft al bijna 1.900 donaties van in totaal bijna 43 duizend euro. Dat is nog lang niet genoeg. Wil jij Jeppe, Lianda en hun drie kindjes ook steunen? Draag dan je steentje bij op de donatiepagina.

Doneeractie.nl

Reageer op artikel:
Vader Jeppe en zoontje Mees (6) raakten zwaargewond door een verkeersongeluk
Sluiten