Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 19 mei 2017

Vader maakt krachtig statement: ‘Ik ben niet de oppas, ik ben een vader!’

Zijn vrouw is voor haar werk naar het buitenland, en dus zorgt vader Jeremy Martin-Weber voor hun zes kinderen. Dat dit volkomen logisch is, benadrukt hij met een foto en tekst op Facebook waarin hij laat weten echt niet te zitten wachten op lofzang over hoe goed en verantwoordelijk hij bezig is. Hij is immers vader, geen oppas.

‘Jessica, de moeder van mijn kinderen is aan het boarden voor haar vlucht, terwijl ik dit tik. Ze is voor haar werk met het vliegtuig weg en zal er een paar dagen niet zijn’, schrijft Jeremy. Dan volgt er een lijst met taken die zijn vrouw normaal doet, maar nu dus door iemand anders gedaan moeten worden. Maar door wie?

‘Wie zorgt er nu voor mijn kinderen?’

‘Het is nu aan mij om uit te zoeken wie er voor zes kinderen gaat koken, wie iedereen op tijd klaar heeft om naar school te gaan, wie de kleding voor mijn jongste kind klaarlegt, wie hun eigen routines respecteert maar toch grenzen daaraan stelt, wie hen knuffelt als ze een knuffel nodig hebben, wie ze geruststelt na een nachtmerrie, wie de ruzies tussen hen sust, wie naar elk detail van hun verhalen luistert, wie hen verhaaltjes voorleest, wie met ze speelt, wie er naar de ‘vrouwenproblemen’ van mijn tienerdochters luistert en de daarbij behorende relatie struggles aanhoort, en wie er een voorbeeld voor ze is als het gaat om vriendelijkheid, liefde, geduld, luisteren, empathie, kracht en dapperheid.’

LEES OOK: 10 x waarom iedere moeder (en vader) minstens eens per jaar alleen op vakantie moet

Grote uitdaging

‘Ik. Ik ben degene die dat gaat doen’, schrijft Jeremy in zijn bericht. ‘Want ik ben niet de babysitter, of iemand om mee te spelen. Ik ben hun vader. Mijn taak is om mijn kinderen op te voeden en ze wegwijs te maken in het leven. En ik vind het fantastisch dat te mogen doen, ook al is het soms een grote uitdaging.’

Op bemoedigende woorden zit Jeremy niet te wachten. ‘Nee, het huis zal niet exploderen als mijn vrouw weg is. En ik hoef ook niet te horen ‘hoe goed ik het doe’, want ik doe gewoon wat er van iedere ouder verwacht wordt en wat moeders iedere dag doen zonder daar voor de hemel in geprezen te worden. Het is genoeg als de moeder van mijn kinderen en ik elkaar dankbaar zijn voor wat we voor ons gezin doen.’

Herkenbaar

Het berichtje van Jeremy gaat het hele internet over en krijgt veel reacties van vrouwen die het verhaal herkennen en hun eigen man erin taggen. Het bericht is meer dan drieduizend keer geliked en de reacties stromen nog steeds binnen.

Haha! Dit is waarom vaders geen babytaal gebruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook Beyond Moi

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vader maakt krachtig statement: ‘Ik ben niet de oppas, ik ben een vader!’
Sluiten