Susan Dalstra
Susan Dalstra Mind 20 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Vader met postnatale depressie schrijft een brief aan zijn dochter

Het is een onderwerp waar niet vaak over wordt gepraat, maar wat daarom des te belangrijker is: postnatale depressies onder vaders. Ross Hunt schrijft in een brief aan dochtertje Isabelle waarom hij de eerste weken van haar leven niet van haar hield. 

Hartverscheurende brief

Ross deelt deelt de hartverscheurende brief op zijn blog. Daarin legt hij aan zijn nu 11 maanden oude dochter Isabelle uit dat hij een depressie heeft – en dat dat niet haar schuld is. Zelf omschrijft hij de brief als ‘een moeilijke brief om te schrijven, maar waarschijnlijk nog moeilijker om te lezen’.

‘De depressie is er al een tijdje, en het zal waarschijnlijk altijd bij me zijn in een bepaalde vorm. Maar ik had nooit verwacht dat het me zou vertellen jou niet leuk te vinden. Je was een geweldige baby, maar mijn depressie had daar geen boodschap aan. Het maakte mijn depressie niet uit hoe goed of slecht je was, het vertelde me alleen niet van je te houden en weg te gaan.’

Innerlijke strijd

Ondanks die innerlijke strijd, probeerde hij Isabelle alle liefde te geven die hij in zich heeft. Hij hoopt dat ze in de toekomst een goede band kunnen opbouwen. Ross legt uit dat hij de brief wilde schrijven omdat er een moment zal zijn waarop Isabelle vragen heeft en hij altijd een vader wil zijn met wie ze kan praten.

‘Wat er nu ook gaande is in je leven en waar het ook naartoe gaat: weet dat hoe slecht ik me toen ook voelde, ik altijd heel veel van je zal houden. Liefs, papa.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme