Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Kids 10 mei 2017

Deze vader komt naast zijn zoon in de klas zitten om een geweldige reden

Wie kletste er vroeger nou niet een keertje tijdens de les? De Amerikaanse Brad Howard van 17 jaar kon het weer eens niet laten en heeft daar flink spijt van gekregen. Zijn vader had namelijk ‘gedreigd’ dat hij naast hem zou komen zitten in de klas als er nog één klacht kwam van de school. Brad dacht dat ‘ie blufte. Totdat…

‘Ik klets een beetje veel tijdens de les en mijn leraar bleef mijn vader er maar over mailen,’ vertelt de jongen. Dat bevestigt zijn vader: ‘Brad maakt graag een lolletje in de klas, maar soms komt hij daardoor in de problemen. En daarom zei ik dat ik naast hem zou komen zitten als er nog één klacht kwam.’

Telefoontje

Jammer genoeg voor Brad kwam dat telefoontje er dus wel. ‘Vrijdag ben ik normaal altijd vrij,’ vertelt zijn vader. ‘Maar mijn vrouw maakte me wakker met de mededeling dat ik naar school moest. Ik had eerst niet helemaal door wat er aan de hand was, maar de leraar bleek toch weer gebeld te hebben.’

Goedemorgen…

‘Ik had niet door dat mijn vader er al was totdat ik mijn vrienden begroette,’ aldus Brad. ‘Toen schrok ik. Daar stond hij opeens, naast m’n tafel.’

Voor zijn vader was het ook even wennen. ‘Ik was een beetje nerveus om daar zo tussen al die tieners te zitten,’ vertelt hij. ‘Mentaal was ik er niet echt op voorbereid. Maar z’n vrienden vonden het wel grappig. Ik denk dat ze het heel grappig vonden. Zeker omdat het voor Brad heel ongemakkelijk was. De leraar was me trouwens erg dankbaar.’

Selfie

De man nam nog een selfie, die door zijn dochter later op Twitter werd gezet. De reacties waren vooral positief. ‘Geweldig, dit is pas een goede opvoeding,’ was een van de comments.

Geen herhaling

Brads vader vond het leuk, maar laat het voorlopig bij deze ene keer babysitten. ‘Ik hoop dat het maar eenmalig was en hij zijn lesje nu geleerd heeft. Ik weet niet of ik het nog eens zou doen,’ zegt hij nog.

HLN

Reageer op artikel:
Deze vader komt naast zijn zoon in de klas zitten om een geweldige reden
Sluiten