Kirsten Athmer
Kirsten Athmer Kids 20 februari 2016

Vader: ‘RSV: Ik wist er vrij weinig over, totdat ik vorige week bijna mijn dochter verloor’

Afgelopen week deelde deze vader een foto van zijn dochtertje via het sociale netwerk Imgur. Op de foto is te zien hoe het meisje kampt met het gemene respiratoir syncytieel virus (RSV). De vader plaatste het bericht om andere ouders attent te maken op dit virus.

Het virus wordt gezien als een belangrijke veroorzaker van verkoudheid. Voor ons volwassenen blijft het vaak bij een snotneus en vervelende hoest, maar bij jonge kinderen kan het overslaan naar de lagere luchtwegen. ‘RSV is geen grap. Ik wist er vrij weinig van totdat ik een week geleden bijna mijn dochter eraan verloor. Het is echt heel belangrijk dat je je handen goed wast voordat je in contact komt met de kinderen’, meldt de vader via het sociale netwerk.

De vader heeft hier een goed punt. Het virus kan zich snel verspreiden en de meeste baby’s komen voor hun eerste levensjaar in aanraking ermee. Maar in de meeste gevallen verloopt de virusbesmetting gelukkig onschuldig. Bij dit meisje verliep het echter niet zo onschuldig. Ze heeft door het virus nu te kampen met een longontsteking, bronchiolitis en een gedeeltelijke klaplong.

‘De verplegers zeiden tegen ons dat als het nog iets erger werd, ze niks meer voor haar konden doen’, schreef de vader bij de foto. Er volgde een zware week voor het meisje en de ouders.

Vooruitgang

Het gaat nu gelukkig een stuk beter met het meisje. ‘Ze is afgelopen week zo sterk geweest en ik ben zo trots op haar. Ik wil het ziekenhuispersoneel heel erg bedanken, de verplegers zijn echte helden. Dit weekend mag onze dochter misschien wel mee naar huis.’

Heeft jouw kind dit nare virus ook gehad? Laat het ons weten via Facebook.

Ontroerend: Deze moeder redt haar baby met haar lichaamswarmte >

Reageer op artikel:
Vader: ‘RSV: Ik wist er vrij weinig over, totdat ik vorige week bijna mijn dochter verloor’
Sluiten