Redactie
Redactie Kids 2 december 2014

Vader schrijft grappig overlijdensbericht vlak voor zijn dood

Aaron Joseph Purmort overleed vorige week dinsdag, nadat ‘ie een jaar lang heeft gevochten tegen een hersentumor. Voor zijn dood, schreef ‘ie samen met zijn vrouw zijn overlijdensbericht met een grappige twist. Zo was ‘ie stiekem eigenlijk Spiderman en riep ‘ie zijn zoontje op om wraak te nemen op zijn vroegtijdige dood.

Aaron was in het dagelijks leven getrouwd, had één zoon en was grafisch ontwerper voor de kost. Na de diagnose is zijn vrouw Nora een blog gestart waarin ze de ontwikkelingen bijhoudt, maar ook hun liefde beschrijft. ‘It’s not a cancer story, it’s a love story. With some cancer.’, aldus Nora. Toen eenmaal bekend werd dat het afgelopen was, gingen ze samen zitten en bedachten ze een overlijdensbericht. ‘Ik heb nog nooit zo hard gelachen en gehuild tegelijk. Maar ik ben blij dat we het gedaan hebben. Ik ben zo ongelooflijk gek op deze man.’ Daaruit volgde dit bericht dat werd gepubliceerd in de Star Tribune. Lees hieronder de vertaling.

Purmort, Aaron Joseph 35, is rustig overleden in zijn huis op 25 november als gevolg van de complicaties die ontstonden na de beet van een radioactieve spin. Hierdoor heeft ‘ie jaren te maken gehad met misdaadbestrijding en de strijd geleverd met die vreselijke misdader die ‘Kanker’ heet. ‘Kanker’ heeft eigenlijk veel te lang een plaag gevormd voor onze maatschappij. Burgers zullen Aaron herinneren als Spiderman en zullen hem bedanken voor het feit dat ‘ie onze stad altijd heeft beschermd.

Zijn familie kende ‘m alleen als een zachtaardige grafisch ontwerper, iemand die websites en t-shirts ontwerpt en concertposters maakt die allesomvattend zijn (zelfs als ze enorm ongepast waren). Verder kenden we Aaron als de entertainer en zijn sterke verhalen die ‘ie graag opnieuw vertelde.

Op de middelbare school zat ‘ie in de band ‘The Asparagus Children’, waarover hier en daar weleens kritische opmerkingen werden gemaakt. Hij studeerde af aan het College van Beeldende Kunsten (dat overigens ook op sterven na dood is) en werkte voor verschillende agentschappen rond Minneapolis. Uiteindelijk werd hij Interactive Associate Creative Director bij Colle + McVoy. Hij was dol op stripboeken, wist alles van de popcultuur en was de grappigste persoon op feesten en partijen.

De nabestaanden zijn zijn ouders Bill en Kim Kuhlmeyer, vader Mark Purmort (Patricia, Autumn, Aly), zussen Erika en Nicole, zijn eerste vrouw Gwen Stefani, huidige vrouw Nora en hun zoon Ralph, die wraak zal nemen op zijn veel te vroege dood.

‘Er is zoveel moois als je ook kunt dealen met de keerzijde van het leven. Dat is iets wat ik geleerd heb van Aaron.’ – Nora

Ook legde Nora aangrijpende momenten vast en plaatste deze op Instagram.

Meer mooie artikels over overlijdensberichten lezen? Lees dan: Vrouw laat voor overlijden ontroerend briefje achter voor man

Reageer op artikel:
Vader schrijft grappig overlijdensbericht vlak voor zijn dood
Sluiten