Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 14 jul 2014

Vader schrijft práchtig dagboek over zijn te vroeg geboren dochter

Zo mooi! Een vader kreeg een te vroeg geboren dochter en besloot er een dagboek over bij te houden, om zo familie en vrienden op de hoogte te houden van de vorderingen in het ziekenhuis. Wat er vervolgens gebeurde had deze papa nooit voor mogelijk gehouden. Meer dan zestienduizend mensen gingen het verhaal van kleine Daisy Mae volgen. ‘Het meisje dat niet kon wachten…’

Moeder Jenny Little kreeg afgelopen december hevige pijn in haar buik, tijdens de zwangerschap. Het voelde meteen al niet goed en op 1 december werd Daisy Mae Little geboren. Het meisje was 103 dagen te vroeg en de kans was groot dat ze het niet zou overleven.

Familie en vrienden maakten zich zorgen en om hun wat gerust te stellen begon vader een dagboek bij te houden over ‘Het meisje dat niet kon wachten’ op een speciaal aangemaakte Facebook-pagina. Niet alleen de familie was geraakt door het verhaal. Vanuit de hele wereld gingen mensen het verhaal van Daisy volgen. Vader en moeder kregen duizenden felicitaties als er goed nieuws was en de vele volgers leefden mee als het wat minder ging.

Tegenslagen

En dat gebeurde nogal eens. Daisy stopte twaalf keer met ademen, kreeg vier bloedtransfusies en een albumine-transfusie. Gelukkig loopt het verhaal goed af, want na dertien weken mag het meisje naar huis. Eenmaal thuis stond de verrassing van hun leven op zich te wachten. Ze kregen cadeautjes van over de hele wereld. Van een volger kregen ze een romper met de tekst: ‘We zullen elkaar misschien nooit ontmoeten of vrienden worden, maar ik volgde je verhalen en je hebt mijn hart geraakt.’

De berichten van Wayne over zijn dochter zullen gebundeld worden in een boek. In totaal schreef de vader meer dan 100.000 (!) woorden over zijn dochter. De opbrengt van het boek gaat naar een stichting voor te vroeg geboren baby’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vader schrijft práchtig dagboek over zijn te vroeg geboren dochter
Sluiten