Redactie
Redactie Kids 5 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Vader van baby Molly waarschuwt: dit kan iedereen overkomen

Als Scott Walker met zijn familie aan het lunchen is, is zijn dochtertje Molly chagrijnig en begint ze te krijsen; niks uitzonderlijks. Als haar temperatuur vervolgens hevig oploopt, besluit Walker de sokken van het meisje uit te trekken zodat ze kan afkoelen. Dan ziet hij het: een uitzonderlijke opgezwollen teen. Een zogenaamd haar tourniquet.

Het haartourniquet is letterlijk een haar of draadje (in de sok) die om onverklaarbare redenen om het teentje is gewikkeld en vervolgens de hele boel afknelt. Dit veroorzaakt pijn en stress. Molly´s moeder, een verpleegkundige, ging met een pincet aan de slag ging en op deze manier kon de haar verwijderd worden.

Helaas had de haar al veel schade aangericht: het was volledig door de huid doorgedrongen. ‘Maar het had veel erger kunnen zijn als het nog langer niet behandeld zou zijn of als we niet bij de haar hadden kunnen komen,’ zegt Walker op Facebook. En hiermee overdrijft hij niet, in sommige gevallen kan het leiden tot amputatie, blijkt uit onderzoek in de UK.

Oproep aan andere ouders

De foto die de vader van zijn dochters teentje op social media deelt gaat viral. De foto is inmiddels zo’n 30.000 keer gedeeld. Walker wil andere ouders waarschuwen voor het tourniquet-syndroom. Onze tip: schakel professionele hulp in om de beknelling los te maken.

Wij hadden hier echt nog nooit van gehoord. Heb jij dit haartourniquet wel eens meegemaakt bij je kind? Vertel het ons op Facebook.

Lees ook deze waarschuwing over zwembroekjes >>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vader van baby Molly waarschuwt: dit kan iedereen overkomen
Sluiten