Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 22 nov 2017

Vader verbiedt zijn kinderen logeerpartijtjes bij anderen thuis

Tim Challies en zijn vrouw Aileen laten hun kinderen nooit of te nimmer bij vriendjes of vriendinnetjes slapen. De vader zegt dat logeren veel te veel niet te voorziene risico’s met zich meebrengt. 

Mishandeling

Tim en Aileen maakten ooit de keus logeerpartijtjes te verbieden omdat ze hun kinderen niet in aanraking willen brengen met alcohol, pornografie, seks of mishandeling. De twee claimen dat ze mensen kennen bij wie dat is gebeurt, en besloten daarom ieder risico uit te sluiten. Hun drie kinderen mogen daarom alleen bij familieleden een nachtje blijven slapen.

Kwetsbaar

‘We willen niet dat een van onze kinderen dit ooit meemaakt’, zegt de vader. ‘Daarnaast willen we onze kinderen niet in zo’n situatie brengen terwijl ze nog te jong, te kwetsbaar, onvolwassen en onervaren zijn zich te verweren tegen zoiets.’ Door meteen zonder uitzondering alle logeerpartijtjes in de ban te doen, willen de ouders niet discrimineren en discussie vermijden.

Rare traditie

‘De nadelen wegen veel zwaarder dan de voordelen. Mensen beseffen steeds meer dat dit eigenlijk een heel rare en onnodige traditie is. Het zal me niet verbazen als de volgende generatie logeren een stuk minder normaal vindt.’

Andere culturen

Het leverde de ouders een hoop kritiek op. Een hoogleraar psychiatrie van Harvard zegt dat Tim en Aileen hun kinderen zo niet alleen plezier ontnemen; bij een vriendje of vriendinnetje slapen laat kinderen ook kennismaken met andere culturen, stimuleert open gesprekken en onafhankelijkheid. Volgens de hoogleraar is het zaak om per kind te beslissen of het de situatie wel/niet aan kan, de andere ouders te vertrouwen en huisregels op te stellen. En zorg ervoor dat je kinderen je kunnen bereiken mocht dat nodig zijn, aldus de Harvard prof .

Wat vind jij: heeft Tim een belangrijk punt of is zijn logeerverbod overdreven? Praat met ons mee op Facebook! 

7 x gouden regels waarmee je je kind van ‘verlatingsangst’ af kunt helpen.

Redbook Mag

Reageer op artikel:
Vader verbiedt zijn kinderen logeerpartijtjes bij anderen thuis
Sluiten