Susan Dalstra
Susan Dalstra Gezondheid 25 jan 2018
Leestijd: 5 minuten

Vader verliest bijna helft van zijn lichaamsgewicht voor zijn kinderen (en zijn lijf is goddelijk)

Jeremiah Peterson is vader van drie kinderen van 9, 7 en 6 jaar. Toen hij terugkwam van een wandelvakantie door de bergen van het Amerikaanse Montana wist hij: er moet drastisch iets veranderen.

Buiten adem

Jeremiah, die destijds 127 kilo woog, kon zijn kinderen namelijk amper bijhouden. In plaats van genieten  van de trip en de mooie herinneringen die ze hadden gemaakt, kon de vader alleen maar balen van het feit dat hij consequent buiten adem was en om de haverklap een pauze nodig had.

‘In plaats van nagenieten, kon ik alleen maar denken aan die ene herinnering die zich opnieuw en opnieuw in m’n hoofd afspeelde. Ik was de hele tijd buiten adem en had veel meer pauzes nodig dan mijn kinderen van 9, 7 en 6 jaar’, schrijft Jeremiah op Instagram.

Indrukwekkende spieren

Hij gooide het roer om en mat zichzelf een gezondere levensstijl aan. Hij viel 37 kilo af en kreeg daar een indrukwekkende spierbundel voor terug. Inmiddels kan hij over diezelfde wandelpaden rennen zonder ook maar eventjes te stoppen.

Magic Mike

Hoe hij dat voor elkaar kreeg? ‘Ik heb er hard voor gewerkt.’ Iedere dag wandelde hij naar zijn werk en wandelde hij ook na werktijd nog een uur. Het resultaat mag er zijn: Jeremiah zou met zijn nieuwe lichaam niet misstaan in Magic Mike.

De vader hoopt nu anderen te inspireren met zijn verhaal. ‘Iedere dag waarop we niet alles uit het leven halen, is verspilling van de dierbare tijd die ons is gegeven.’ We vermoeden dat met alles uit het leven halen hij niet in één ruk die zak paprikachips leegeten bedoelt…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Independent

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme