Vader verliest strijd tegen kanker, maar niet voordat hij zijn dochter heeft geholpen

De Amerikaanse vader Tom Attwater heeft drie jaar gevochten tegen kanker. Zijn allerlaatste wens was om een stichting op te richten en geld in te zamelen voor zijn stiefdochter Kelli Smith. Zij vecht al bijna haar hele leventje tegen neuroblastoom, een agressieve vorm van kanker in het zenuwstelsel.

De kleine Kelli was pas drie maanden oud toen doktoren kanker bij haar ontdekten, waarna zij een jaar lang chemotherapie kreeg. De kanker verdween, maar doktoren waarschuwden dat er een grote kans was dat de ziekte terug zou komen. Toen Kelli drie jaar oud was, gebeurde dat. Het is hartverscheurend, maar in datzelfde jaar werd er bij haar stiefvader Tom een hersentumor ontdekt. Hij zou niet meer genezen van deze ziekte.

Bron: Facebook

Terugval

‘Toen ik hoorde dat ik niet lang meer te leven had, vond ik dat ik iets moest doen voor Kelli. Haar tweede chemobehandeling sloeg aan, maar kans op een terugval van haar ziekte was weer erg groot dus ik besloot geld in te zamelen voor Kelli’, vertelt Tom aan de Royal Sutton Coldfield Observer. Door het oprichten van The Kelli Smith Appeal, hoopt de familie uiteindelijk minimaal 500.000 dollar op te halen voor de behandeling en toekomst van Kelli.

Tot het einde

Zelfs op zijn laatste dagen zette Tom zich in voor het inzamelen van geld voor zijn dochter. ‘De afgelopen weken kon ik me amper bewegen, maar er is niets dat ik niet voor Kelli zou doen. We hebben bijna het doel van 500.000 dollar bereikt, en daar heb ik alles voor over. Het voelt alsof ik mijn werk nu gedaan heb, het zit erop.’ Afgelopen dinsdag liet zijn vrouw Joely op Facebook weten dat Tom overleden is.

Tom schreef vorig jaar een hartverscheurende brief aan Kelli. Wat erin stond kun je hier lezen >

Reageer op artikel:
Vader verliest strijd tegen kanker, maar niet voordat hij zijn dochter heeft geholpen
Sluiten