Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 4 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Vader is diep verontwaardigd omdat restaurant vraagt kinderen stil te houden

Kinderen die een restaurant op stelten zetten, zijn voor niemand leuk. Niet voor het personeel en niet voor de ouders. Maar dit restaurant gaat wel héél voor in een poging kinderen koest te houden.

Verzoek

Sandeep Amin stond gek te kijken toen hij een Nepalees restaurant bezocht met zijn gezin. De bediening deelde namelijk gelamineerde briefjes uit met daarin het vriendelijke doch dringende verzoek aan ouders om hun kinderen zo stil mogelijk te houden.

Op het briefje staat:

‘We vragen onze gasten met jonge kinderen het geluid op een aanvaardbaar niveau te houden en kinderen niet door het restaurant te laten rennen. Het is gevaarlijk omdat ons personeel vaak rondloopt met heet eten. Daarbij is het niet attent tegenover de andere gasten. Voor ons personeel en onze gasten ontlenen we het recht service te weigeren. Dankjewel.’

briefje

Beledigd

Sandeep vond het briefje (begrijpelijkerwijs) zo belerend dat hij abrupt geen eetlust meer had. Hij besloot zijn familie mee te nemen naar een ander restaurant. ‘Ik was verbaasd omdat mijn dochter 7 jaar oud is en zeker niet de gewoonte heeft rond te rennen in restaurants.’ De vader voelde zich beledigd – en dat betreurt hij, want hij komt anders graag in het restaurant.

Lolly’s

De restauranteigenaar staat nog steeds achter het briefje. ‘Toen Sandeep en zijn gezin het briefje kregen, zeiden ze dat het onbeschoft was en liepen ze weg. We hebben sorry gezegd en duidelijk gemaakt dat dit uit beleefdheid aan alle gasten met kinderen wordt uitgereikt. Kinderen zijn altijd welkom bij ons. We geven ze zelfs lolly’s.’

Wat vind jij: heeft devader groot gelijk en is de boodschap ontzettend ongastvrij of is zijn reactie een beetje overtrokken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme