Mind 25 feb 2016 Kirsten Athmer

Vader vertelt huilend op video hoe blij hij is met zijn zoon met Down

De Canadese Robb Scott, vader van een 5-jarige jongen met Downsyndroom, deelde afgelopen week een emotionele video op Facebook. Hierin vertelt hij precies wat volgens hem de waarheid is over het syndroom…

De vader ving in een videowinkel een gesprek op tussen een andere vader en zijn zoontje, waarbij de vader probeerde uit te leggen wat het Syndroom van Down inhield. Het jochie had een film zien liggen met de titel ‘Where hope grows’ met in de hoofdrol een jongen met Down. Het uitleggen ging die vader niet heel goed af, want hij noemde het onder andere ‘een ziekte van niets weten’.

Robb had eigenlijk iets willen zeggen, maar deed dat op het moment zelf niet. Overmand door schuldgevoelens tegenover zijn eigen zoon besloot hij daarom dat hij de wereld wilde laten weten hoe het echt zit en wat Down met hem doet:

This is important for me to say. Excuse my emotion.Kelly Macintosh-Scott.

Geplaatst door Robb Scott op zaterdag 20 februari 2016

De video werd massaal geliked en gedeeld. Robb werd overladen door steun van familie en vrienden. Aan ABC News Today vertelt hij dat het opnemen van de video de enige manier voor hem was om zijn positieve gevoelens met iedereen te delen. Hopelijk helpt het om mensen een beter beeld te geven en willen ze mijn video delen zodat iedereen het kan zien. En dat is precies wat er gebeurde.

Het gezin van Rob Scott, met zoontjes Griffin en Turner en vrouw Kelly

Het gezin van Robb Scott, met zoontjes Griffin en Turner en vrouw Kelly

Wat zou jij willen zeggen tegen deze vader? Praat mee op onze Facebook.

Lees ook: Deze tiener met Down vecht voor droom om model te worden >>

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Vader vertelt huilend op video hoe blij hij is met zijn zoon met Down
Sluiten