Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 27 sep 2017
Leestijd: 6 minuten

Vader deelt in viral post hoe het écht is om vier dochters op te voeden

Simon is een (niet geheel onknappe) vader van vier prachtige meiden. Zijn vrouw is al minstens zo knap, maar laat je niet voor de gek houden: ook deze man met zijn ogenschijnlijk perfecte gezin zit er wel eens he-le-maal doorheen. 

Herkenbaar

Simon bestiert het succesvolle Instagramaccount Father of Daughters. Daar deelt hij niet alleen de vrolijke familiekiekjes, maar besloot hij ook te delen hoe ongelooflijk zwaar hij het ouderschap soms vindt. Een goede move, want onderstaand bericht was kennelijk zo herkenbaar dat het hem meer dan 14.000 likes opleverde.

Zakdoek

‘Dit weekend voelde alsof ik de wekelijkse boodschappen in één plastic tasje moest duwen. Prop er teveel in en het scheurt, waarna de hele inhoud over de stoep rolt en voorbijgangers ‘gelukkig was ik dat niet’ mompelen. Ondertussen huil je stilletjes in een zakdoek die je vond in je broekzak waar de kinderen hun neus flink in gesnoten hebben.

Gebroken ouders

‘Dat punt hebben we vandaag bereikt’, vervolgt Simon. ‘Sportclubjes, logeerpartijen, de dierentuin, wandelingen naar het park, eindeloos op de schommel zitten, tripjes naar 5 verschillende winkels om de ingrediënten voor slijm te vinden, slijm maken, opruimen, feestjes plannen, schoonmaken, koken – de lijst gaat maar door. Meestal ben ik de meest positieve persoon in de ruimte, maar als je twee oververmoeide meiden hebt en een tweeling die de hele tijd overal aan zit, eindig je met gebroken ouders.

Eigen grootste vijand

Mijn oog knippert van vermoeidheid waardoor vrouwen denken dat ik naar ze zit te knipogen. Het ouderschap is hard werken, maar we zijn soms onze eigen grootste vijand wanneer we teveel proberen te doen. Soms moeten we onszelf een break geven en eraan herinnerd worden dat we doen wat we kunnen. Iemand die onze pijn voelt? Ik ben zo moe, ik kan wel… zzzzzz.’

Laten we hopen dat Simon inmiddels een beetje is bijgeslapen.

De rest van zijn Instagram-account staat trouwens vol met hilarische foto’s van hem en zijn dochtertjes.

Nog zo’n leuke vader: deze man maakt prachtige foto’s van de alledaagse momenten met zijn kinderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babble

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vader deelt in viral post hoe het écht is om vier dochters op te voeden
Sluiten