Anne Broekman
Anne Broekman Mind 12 januari 2017

Vader vindt briljante oplossing om zijn verlegen zoontje te helpen

Wat doe je als je kind nogal verlegen is en daardoor wat moeilijker vriendjes maakt? Kunstenaar en vader Dominick Cabalo zag mogelijkheden om hier wat aan te doen met behulp van de de papieren lunchzakjes van zijn zoon Nicholas.

De 12-jarige Nicholas begon drie jaar geleden op een nieuwe school. Dominick merkte dat zijn zoon door zijn verlegenheid niet zo makkelijk in contact kwam met andere kinderen. Creatief als hij is, besloot hij de lunchzakjes van zijn zoon te illustreren met tekeningen van superhelden en karakters uit tekenfilms. ‘Ik maakte deze kunstwerkjes aanvankelijk om het ijs te breken, zodat kinderen naar hem toe kwamen, een gesprek begonnen en dat daaruit hopelijk een vriendschap zou ontstaan.’

LEES OOK: Thuisblijfvader Sergei verrast zijn kinderen met magische experimenten

400 zakjes

De afgelopen drie jaar heeft Dominick zo’n 400 zakjes geïllustreerd. En hoewel Nicholas inmiddels helemaal zijn draai heeft gevonden op school, vraagt hij nog steeds aan zijn vader of hij zijn lunches wil versieren. Dominick: ‘Hij is uit z’n schulp gekropen, en ik wil graag geloven dat dat mede komt door mijn hulp met deze speciale lunchzakjes.’ Op zijn Instagram-pagina kun je zijn creaties volgen.

Een paar kunstwerkjes:

Eindelijk rust in de auto: vader bedenkt geniale hack tegen ‘vechten op de achterbank’

The Huffington Post

Reageer op artikel:
Vader vindt briljante oplossing om zijn verlegen zoontje te helpen
Sluiten