Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 2 mrt 2017

Vader waarschuwt voor loslatende speen: ‘Mijn kind stikte er bijna in’

Vader Earl Wilson kreeg de schrik van zijn leven, toen hij zag dat zijn dochtertje van anderhalf geen adem meer kreeg en blauw aanliep. Het zuigstuk van de speen die zij in haar mond had, liet namelijk los en schoot in haar keel. Nu waarschuwt Earl andere ouders met een bericht op Facebook.

Toen Earl gesmoorde geluiden hoorde uit de buurt van zijn dochtertje, aarzelde hij geen moment en checkte wat er aan de hand was. Al snel kwam hij erachter dat het volledige plastic stuk, waar kinderen op zuigen, in haar keel zat. ‘Mijn vrouw reageerde pijlsnel, en kon het stuk speen uit de keel van mijn dochter halen, maar als zij er niet was geweest, weet ik niet hoe dit verhaal zou zijn afgelopen’, vertelt Earl tegen online magazine Popsugar, en zette een afbeelding van de speen op Facebook.

LEES OOK: Vader deelt zijn nare ervaring met verstikking om andere ouders te waarschuwen

Het gaat om een speen van Tommee Tippee, degene met de afbeelding van een uil erop. Earl vindt dat laatste detail extra zorgelijk. ‘Veel ouders zullen de speen voor ‘s nachts gebruiken, omdat ze een uil wellicht associëren met de nacht. Ik moet er niet aan denken dat dit ‘s nachts bij mijn dochtertje zou zijn gebeurd. Dan was ze er waarschijnlijk niet meer geweest.’

Ook andere spenen

Uit de reacties onder het artikel op Facebook, blijkt dat ouders hetzelfde hebben gehad met spenen van andere merken. Zo zegt moeder Cristina Hanif: ‘Het is niet alleen dat merk. Kinderen bijten vaker op spenen dan dat ze zuigen, zeker als ze tanden krijgen. Mijn dochter bijt op ze allemaal en ze breken op dezelde manier. Dus ik blijf het checken en geef haar meteen een nieuwe als het rubber is gescheurd.’

Checken dus

Controleer regelmatig de speen van je kind, staat daarom vaak op de verpakkingen. Hoe? Check het plastic gedeelte en kijk of deze nog goed aan de speen vastzit. Controleer vervolgens de fopspeen zelf door hard aan het zuiggedeelte (dat gedeelte waar je kind op zuigt) te trekken. Laat dit los, dan is dit uiteraard foute boel en gooi je de fopspeen direct weg. Probeer dus niet om de speen nog te maken.

Veiligheidsnormen

Een woordvoerder van Tommee Tippee reageerde op de Engelse nieuws website Daily Mail, en zei onder andere dat ze de speen graag willen onderzoeken om te achterhalen wat er mis is gegaan. Ze wijzen er nadrukkelijk op dat al hun producten aan de Europese veiligheidsnormen voldoen. Ook zeggen ze altijd te adviseren voor het gebruik van de speen te voelen of het zuigstuk zwakheden vertoont.

Deze moeder waarschuwde alle andere ouders, nadat haar dochter zichzelf bijna ophing aan het touwtje van haar hoedje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vader waarschuwt voor loslatende speen: ‘Mijn kind stikte er bijna in’
Sluiten