Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Body 6 feb 2015

Vader weigert zoon met Down op te geven, vrouw vraagt scheiding aan

Het zoontje van Samuel Forrest is geboren op 21 januari in Armenië. Wat een prachtige dag had moeten worden eindigde in een nachtmerrie. Zijn vrouw dwong hem te kiezen tussen een leven met haar of hun pasgeboren baby Leo met het syndroom van Down. Hij koos voor zijn zoontje Leo, de held.

“De Kinderarts nam mijn zoontje meteen mee,” vertelt Samuel aan ABC News. “Ze had zijn gezichtje bedekt en ik mocht hem van de autoriteiten van het ziekenhuis niet zien. Toen de dokter terug kwam, vertelde ze mij dat er een probleem was met mijn zoon.”

bron: Samuel Forrest
In een afgelegen kamertje zag hij voor het eerst zijn zoon. “Ze vertelde me dat Leo het syndroom van Down had. Dat is natuurlijk wel even schrikken.”

Maar toen hij Leo voor het eerst in zijn armen sloot, was hij verkocht. “Hij is prachtig, perfect en ik wil hem zeker weten houden.”

In Armenië is een baby met het syndroom van Down een schande en bieden ziekenhuizen je de optie het kind niet te houden. Zijn vrouw wilde de baby dan ook niet en stelde hem een ultimatum. Misschien had ze dit filmpje eens moeten bekijken.

bron: Samuel Forrest

Niet alleen

Een week na de geboorte van zijn kindje vroeg zijn vrouw de scheiding aan en was hij niet meer welkom in het huis waar hij woonde. Samuel, die van oorsprong uit Auckland komt, is van plan terug te verhuizen naar Nieuw-Zeeland. Als alleenstaande vader kan hij dit niet alleen en daarom richtte hij de GoFundMe pagina, ‘Bring Leo Home’ op. Zijn verhaal werd opgepakt door mensen van over de hele wereld en inmiddels is er al meer dan 140.000 dollar gestort. Met het geld gaat hij een huis in Auckland kopen en kan hij Leo altijd goed onderwijs bieden.

bron: Samuel Forrest

Wat vind jij van de beslissing van Leo? Laat het ons weten op Facebook!

Bekijk ook eens de ‘Let it Go’ versie van dit meisje met Down. Prachtig.

Reageer op artikel:
Vader weigert zoon met Down op te geven, vrouw vraagt scheiding aan
Sluiten