Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Work & Life 12 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Vaderdag: bijzondere manieren om je overleden vader te eren

‘Vadersdagskorting.’ ‘Verras je vader.’ ‘Speciaal voor de stoere papa.’ Vaderdag staat om de hoek en daar word je continu aan herinnert. Hoewel het een feestelijke dag was, is het nu het tegenovergestelde. Je vader is overleden, dus er valt vrij weinig te vieren. Toch kun je je vader op de volgende manieren eren. Hij was tenslotte de beste vader van de wereld, en het is ook Vaderdag voor de superhelden die niet meer in ons midden zijn.

Cadeau

Misschien vind je het fijn om gevoelsmatig een cadeautje te kopen, zoals een mooie kaars die je voor hem kunt branden of een bos bloemen die je naast zijn foto neer kunt zetten. Maar je kunt ook geld doneren aan een goed doel die je vader steunde of die je bij je vader vindt passen. Is hij overleden aan een bepaalde ziekte? Kijk dan eens naar goede doelen die zich hiervoor inzetten.

Memory lane

Er zijn vast plekjes waar je vader graag kwam. Misschien ging hij wel heel graag wandelen in het bos. Of maakte hij zijn hoofd graag leeg op het strand. Wie weet kon hij urenlang spenderen in zijn favoriete hobbywinkel. Hadden jullie een eigen hotspot waar jullie vaak kwamen? Zoals een vaste fietsroute, een bankje in het park of de ijssalon op de hoek. Maak een wandeling langs zijn favoriete spots om je vader te eren.

Lees ook: Toen deze vader overleed stuurde hij nog elk jaar bloemen en een brief aan zijn dochter

Favs

Haal al zijn favs in huis om je zo dicht mogelijk bij hem te voelen. Luister naar zijn favoriete muziek. Kijk naar zijn guilty pleasure serie of film. Lees zijn lievelingsboek. Beoefen zijn leukste sport. Bespeel ‘zijn’ instrument. Eet zijn allerlekkerste kostje. Proost met zijn meest verfrissende drankje.

Gevoelens

Het is niet meer dan logisch dat deze dag gepaard gaat met heftige emoties. Het is niet goed om je gevoelens op te kroppen, dus probeer een manier te vinden om ze te uiten. Misschien vind je het fijn om je gedachtes op papier te zetten of met iemand te praten. Is er iemand die je vader ook goed kende? Of schrijf je je vader liever een brief? Ga op je gevoel af, want er is geen goed of fout. Zolang jij je gevoelens maar ‘een plekje’ kunt geven.

In zijn voetsporen

Was je vader timmerman, voetballer of gamer? Stap in zijn schoenen en laat zien dat de appel niet ver van de boom valt. Misschien had je vader wel een bucketlist die hij niet heeft kunnen afvinken. Hoe mooi is het dat jij dit voor hem kunt doen op deze bijzondere dag?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vaderdag: bijzondere manieren om je overleden vader te eren
Sluiten