Eva Dusch
Eva Dusch Kids 6 jun 2016

Vaderdagcadeau? Trakteer hem op deze inspirerende TED-talks

Op Vaderdag brengen we een ode aan al onze papa’s (of partners). Voor hoe knap, sterk, grappig, slim en beschermend ze zijn.

En dat blijkt maar weer uit deze mooie en inspirerende verhalen.

[STAP stap=”1″]

Adam Garone: Healthier Men, One Moustache At a Time


Hij noemt ons ‘Mo-bro’s‘ en ‘Mo-sisters‘, want als co-founder van de Movember-movement wil hij graag elke man bewust maken van een gezonde levensstijl en de risico’s op prostaatkanker. Gelukkig doet hij dit op een vlotte en humoristische manier.

[STAP stap=”2″]

Tony Porter: A call to men


Tony is vroeger aangeleerd dat mannen altijd stoer en sterk moeten zijn, maar ook dominant en altijd in charge. En dat betekent automatisch dat vrouwen dat niet zijn, toch? Deze Amerikaanse spreker legt de eeuwenoude stereotyperingen opnieuw onder het vergrootglas en werpt een kritisch blik. Hij roept mannen op om uit de ‘man box‘ te komen en samen dit beeld te veranderen.

[STAP stap=”3″]

Colin Stokes: How movies teach manhood


Een inspirerende TED-talk over het beeld dat veel films schetsen over de rol van mannen en vrouwen in de maatschappij. Volgens Stokes zijn er te veel harde en gewelddadige films voor jongens en worden vrouwen vaak als de romantische ‘zwakkere figuren’ neergezet. Maar wat heeft dit voor invloed op onze gedachten en ontwikkeling?

[STAP stap=”4″]

Adora Svitak: What adults can learn from kids


Svitak strijdt voor het kind in ieder van ons en vindt dat we best een meer infantiele blik kunnen gebruiken. Als in gekke ideeën, laat je creativiteit de vrije loop en optimisme is je sterkste wapen.
Kinderen en hun grote dromen en ideeën verdienen meer aandacht, te beginnen met de wil van volwassenen om van kinderen te leren.

[STAP stap=”5″]

Bruce Feiler: The council of dads


Toen bij Bruce Feiler kanker werd geconstateerd, maakte hij zich grote zorgen over wie er voor zijn dochters zou gaan zorgen als hij zou komen te overlijden. Het leidde tot de oprichting van zijn ‘Council of dads‘ waarbij vrienden hem hebben geholpen tot de essentie van vaderschap te komen.

[STAP stap=”6″]

Steven Addis: A father-daughter bond, one photo at a time


Het begon met één foto in New York, waar vader Steve Addis op de hoek van de straat stond met zijn 1-jarige dochter in de armen. Zijn vrouw maakte de foto. Het was het beginschot voor een jaarlijks terugkerend vader-dochter ritueel, waarin Addis en zijn dochter poseren voor dezelfde foto, op dezelfde hoek van de straat. Inmiddels liggen er vijftien waardevolle foto’s op de plank, voor Addis een mooie zoektocht naar waarom dit ritueel zoveel betekenis heeft.

[STAP stap=”7″]

Calvin Williams: The importance of fathers


Hij weet als geen ander hoe het is om zonder vader op te groeien, en daardoor is hij zo bewust van de rol van een vader in het leven van een kind. En dat besef werd alleen maar groter toen zijn vrouw een paar jaar geleden overleed en hij als weduwnaar verder moest met zijn drie kinderen. Zijn boodschap: jij als vader bent ongelofelijk belangrijk, dus geef je kind genoeg aandacht en neem je verantwoordelijk.

Is jullie papa ook zo hartstikke mega onmisbaar? Laat het hier weten!

Hoe zit het met jouw papa-reflex? De vaders in deze video-compilatie weten hun kind op het juiste moment te redden>

Reageer op artikel:
Vaderdagcadeau? Trakteer hem op deze inspirerende TED-talks
Sluiten