Renée
Renée Kids 16 jan 2018

Vaderschapsverlof: bij deze Nederlandse bedrijven krijgt je partner 6 weken vrij

De bevalling van je kind is één van de (zo niet) belangrijkste dag van je leven. Een moment waarop je graag je partner naast je wilt hebben, ook na de bevalling. Maar met twee dagen betaald verlof en drie dagen onbetaald verlof is dat vaderschapsverlof zo voorbij. Maar niet als je in de volgende sector werkt.

In oververhitte sectoren, zoals de ICT-branche, wordt namelijk alles uit de kast getrokken om mensen aan te trekken. Goed personeel is lastig te vinden en de extra’s die bedrijven bieden moeten hen toch over de streep trekken.

Zes weken vaderschapsverlof

Microsoft pakt het ook goed aan. Zij hebben namelijk goed nieuws voor toekomstige moeders en vaders, want mannen in het bedrijf krijgen maar liefst zes weken vaderschapsverlof. Dat is wel wat anders dan twee dagen betaald verlof, niet? Dit is slechts één van de vele maatregelen die techbedrijven nemen. Zo krijg je bij Nerds & Company, een webdesign bedrijf, een onbeperkt aantal vakantiedagen die je ook mooi kunt inzetten na de bevalling.

Andere bedrijven die het goed aanpakken

Microsoft is niet het enige bedrijf dat meer betaald verlof aanbiedt. Technologiebedrijf Yonego geeft vaders een maand vrij, net zoals ING. Bij MasterCard doen ze er nog een schepje bovenop: daar krijgt een vader zelfs twee maanden verlof.

AD

Reageer op artikel:
Vaderschapsverlof: bij deze Nederlandse bedrijven krijgt je partner 6 weken vrij
Sluiten