Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids 26 jul 2018

Op vakantie naar een attractiepark? Zo heb je alles onder controle

Herken je het, dat wanneer je van alles hebt gepland, je heel onrustig bent en er eigenlijk veel kan tegenvallen? Het is helemaal niet nodig om alles perfect te plannen om plezier te hebben.

Zo kun je plezier hebben wanneer je op vakantie gaat naar een attractiepark, met nul planning:

1. Kies de juiste tijd van het jaar

Oké, dit heeft dan wel weer met plannen te maken, maar het maakt zeker wel verschil als je dit punt goed plant. Misschien sta je er niet op te wachten om in de warme zomer naar een attractiepark te gaan, en is de lente daar de ideale tijd voor. Plan de perfecte tijd om te gaan en dan: go with the flow.

LEES OOK: Waarom het oké is als je kids zich vervelen, volgens experts

2. Bereid je kids voor op lang wachten

Maak je kids duidelijk dat het heel normaal is als je soms in de rij moet staan in een attractiepark. Ze weten dan wat ze kunnen verwachten en zorgt dat ze niet voor extreme verrassingen komen te staan.

3. Verdelen

Wees er op voorbereid dat je soms moet opsplitsen om iedereen tevreden die houden. Ga vooraf met elkaar samen zitten en bespreek wie wat absoluut niet zou willen missen. Stippel vervolgens uit wat haalbaar is, dan is het eenmaal in het park tijd om samen als familie alles te zien.

4. Over-budget

Attractieparken zijn vaak niet zo goedkoop als het gaat om souvenirs, snacks en eten. Ook al heb je genoeg snacks en drinken zelf mee, het kan voorkomen dat iemand toch iets ziet wat ‘ie graag wilt hebben. Houd hier wat geld voor apart, zodat die ruimte er wel is.

LEES OOK: Deze uitdagingen herken je als je twee (of meer) kids hebt, en zo handel je ze

5. Wees oké met het feit wanneer iets niet loopt zoals het plan

Er is niks stommer dan moe en chagrijnig worden en een mini-ruzie krijgen met je familie in het midden van een attractiepark. Onthoud dat je er bent om lol te hebben met zijn allen.

Reageer op artikel:
Op vakantie naar een attractiepark? Zo heb je alles onder controle
Sluiten