Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Eropuit 15 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Zó zorg je ervoor dat je vakantie ook echt voelt als een vakantie

Voordat je kids hebt, betekent het woord ‘vakantie’ languit chillen op het strandbedje met een cocktail in je hand, beetje tannen en lekker laat eten.

Als je kids hebt, staat het woord ‘vakantie’ voor een of andere synoniem voor ontspanning, maar dat zie je als een leugen want eh… hoezo ontspanning?

Vakantie als échte vakantie

Toch zijn er manieren om te zorgen dat je een vakantie met de familie redelijk dichtbij een échte vakantie kunt laten komen. Als je geluk hebt kun zélfs op je ligbedje chillen.

1. Ruil de ochtenden af met je partner

Dit is simpele wiskunde: jij bent de ochtend op on-even dagen in charge en je partner op de even dagen. Op die manier hebben jullie allebei evenveel chillen-op-het-balkon-met-koffie momentjes terwijl de ander ervoor zorgt dat de kids op passende wijze opstaan. Ook een idee: dit kan natuurlijk ook een middag of avond zijn. Een klein beetje me-time kan de rest van je vakantie al beïnvloeden, dus het hoeft echt geen urenlang werk te zijn.

LEES OOK: 9 manieren om de tijd te doden op het vliegveld

2. De auto als lounge

Of je nou met een busje of gewone gezinsauto onderweg bent, je kunt de achterbank omtoveren tot lounge met dekens, kussens, boeken en apparaten. Als de kids in de lounge zitten en onderweg zijn, zijn ze lekker in hun space en gaat de (reis)tijd snel voorbij.

3. Neem regelmatig een pauze

De waarde van pauzes zijn groot. Of je nou op het strand, pretpark of zwembad bent, neem pauzes. Het zal zorgen dat je kids rustiger worden en je avond aangenamer is, omdat je niet meer zo vermoeid bent.

4. Soms is alleen een zwembad genoeg

Vakantie hoeft geen luxe te zijn, soms is een zwembad al genoeg. Time to relax!

LEES OOK: Op vliegvakantie met je kind? 7 nuttige tips om de vlucht vlekkeloos door te komen

5. ‘Verdeel’ de kids

Vakanties voelen soms niet echt als vakantie, omdat je constant om je gezin denkt, samen met bijbehorende mini-ruzietjes en stress. Neem de tijd om individueel dingen met hen te gaan doen, ook al is dat maar een wandeling naar de ijscokar. Bij vakanties hoort het veranderen van de dynamiek.

6. Telefoon en tablet weg

Doe je telefoon weg en kijk even niet op social media. Als er echt iets aan de hand is zul je er heus wel over horen. Anders zorgt je telefoon (of tablet) er alleen maar voor dat je afgeleid of in de stress schiet. Tijd om op je ligbedje te chillen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zó zorg je ervoor dat je vakantie ook echt voelt als een vakantie
Sluiten