Janne Vogel
Janne Vogel Kids 30 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

6 x de leukste peuter-proof vakantiebestemmingen in Europa (deel 2)

Nu 2019 in volle gang is, begint het toch ook wel te kriebelen om vast te oriënteren wat de vakantiebestemming van dit jaar wordt. Nog geen ideale vakantiebestemming voor ogen? Of krijg je het al benauwd als je naar je peuter kijkt? Wij weten raad. Deze vakantiebestemmingen zijn peuter-proof en ook voor jou en je partner heerlijk om te bezoeken.

Staat jouw ideale oord er niet tussen? Wie weet staat-ie in deel 1 van onze peuter-proof vakantiebestemmingen.

7. München

Familievriendelijke biertuinen, een kasteel dat recht uit een Disney-film lijkt te komen en een groot centraal park om in te spelen en bootjes te huren: München heeft meer familie-achtigs te bieden dan je misschien dacht. Deel een braadworst terwijl jij en je partner genieten van een pul bier, laat je peuter rondrennen op de grote grasvelden in het park en geniet…

8. Eolische Eilanden, Italië

Een uurtje met de boot vanaf Sicilië liggen deze schattige eilandjes. Je peuter zal de bootreis geweldig vinden, beloofd, en in de stadjes op de eilanden voel je je binnen een dag thuis. De kleine strandjes met rustige golven zijn geweldig voor je kleine zwemmer, en de rust en stilte is misschien wel precíes wat jullie als gezin nodig hebben.

9. Faro, Portugal

Deze stad ligt vlakbij de kust en heeft een rijke historie. Het strand en de restaurantjes eromheen zijn geheel peutervriendelijk, dus ook met je kleine zit je hier goed. Loop in het zonnetje langs de haven en kijk naar de boten of geniet van een uitgebreide lunch in een van de leuke tentjes. Tip voor een dagje weg: het Zoomarine park, met achtbanen, dolfijnenshows, een strand met glijbanen en een golfbad. Voor de jongere kinderen is er een apart zwembadgedeelte, met ondiepe baden en kleine attracties. Wedden dat jullie hier de tijd van je leven zullen hebben?

10. Ljubljana, Slovenië

Moeilijke naam en misschien niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan vakantie, maar deze prachtige stad zal je verrassen. Het centrum heeft een hip karakter en staat vol met bezienswaardigheden. Bij familie’s is een tour over de rivier erg populair en ook een tripje naar het Ljubljana kasteel mag je niet overslaan. Met de zogenaamde Family Guide neemt een educatieve draak jullie mee op tour en leren jullie alle geheimen van het kasteel. Ljubljana kent daarnaast veel waterparken voor jonge kinderen en een park waar je lekker kunt chillen. Hier wil je heen.

11. Aix-en-Provence, Frankrijk

Huur jij graag een huisje of appartement en hou je ervan om te leven zoals de plaatselijke bewoners dat ook doen? Dan is dit dé plek voor jou. Het stadscentrum leeft en heeft veel kindvriendelijke cafeetjes waar je heerlijk mensen kunt kijken. Ook kent de stad genoeg parken en uitgestrekte plekken die ideaal zijn voor een picknick. De stad is dichtbij het strand en ligt heel gunstig, zodat je iedere dag een ander stadje kunt ontdekken en langs de kust kunt wandelen.

12. Helsinki, Finland

Ook Finland heeft veel te bieden voor jullie allemaal. In Helsinki kun je lekker lopen, heb je ontzettend veel cafeetjes en restaurantjes en de mooiste stadsparken omgeven door water. Een rondvaart is aan te raden, maar er zijn ook musea die leuk zijn voor de kids. Iets wat in ieder geval op de bucketlist van je peuter staat (ook al weet hij dat zelf nog niet) is een tripje naar Linnanmäki, net buiten het centrum. Dit is een pretpark met meer dan veertig attracties, restaurantjes en een Sealife center en winkeltjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
6 x de leukste peuter-proof vakantiebestemmingen in Europa (deel 2)
Sluiten