Gina Koninkx
Gina Koninkx Mind 13 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

4 hilarische ideeën die je het gevoel geven op vakantie te zijn terwijl je – jij snapt ‘m – gewoon thuis bent

Hoewel het ons niet wordt verboden om op vakantie te gaan, zijn er genoeg mensen die zich daar niet prettig bij voelen. Op vakantie in eigen land is in principe geen probleem maar verre reizen worden door de meesten van ons geskipt. Toch zou je wel héél even dat tropische vakantiegevoel willen ervaren. Don’t worry, dat kan óók gewoon thuis.

Vakantiegevoel in eigen huis

Vliegen kan, maar wél onder strikte voorwaarden zoals het dragen van een mondmasker. Dit wordt dan ook nog maar weinig gedaan. Wil jij toch even een vakantiegevoel ervaren zonder daarvoor naar Bali te vliegen? Waan je even lekker in een tropisch paradijs maar dan gewoon vanuit je eigen huis. Hoe dan?

1. Maak een bloemenbad à la Bali voor jezelf

Trek alles uit de kast om zo’n over de top bloemenbad voor jezelf te maken. Je kent de perfecte insta plaatjes wel. Ga lekker los op je eigen bad en trek daarvoor alles uit de kast: een Lush bal, een heerlijk geurende olie en natuurlijk heel veel (wij herhalen: heel veel) bloemblaadjes. Vraag je lief natuurlijk ook om zo’n foute foto van je te maken #flowerbath #athome #vacayathome.

2. Maak de cocktail die je aan je favo vakantiemoment doet denken

Of dat nou was tijdens je huwelijksreis, babymoon of allereerste vakantie samen met je partner. Je kunt je ongetwijfeld (speciaal als de vakantie was) herinneren welke cocktail of welk drankje je daar samen dronk. Probeer deze in uiterste perfectie samen met je lief te maken en haal samen herinneringen op van de mooie momenten die jullie toen deelden. Sowieso een goede tip voor aan romantisch avondje met man- of vrouwlief.

3. Maak vakantiekiekjes na met een polaroid

Hoe leuk! Probeer een aantal vakantiekiekjes van jullie gezien of van jou en je partner na te maken. Natuurlijk ben je gewoon à la maison maar je hebt vast de outfits in huis liggen of een gadget die lijkt op wat je daar vast hebt. Om het nog wat specialer en leuker te maken doe je dit met een polaroid. Hang ze in de plee en het is sowieso al weer een herinnering om niet te vergeten.

4. Geurensensatie geeft dat vakantiegevoel terug

Wist je dat bepaalde geuren je helemaal kunnen laten voelen hoe je je op een bepaald moment voelde? Verzamel spullen met geuren die je aan vakantie doen denken. Smeer je in met zonnebrand (damn, de geur van het strand), trek je badpak aan, drink je favo drankje van een fijne vakantie en gebruik Lavendel olie om de geur van de Provence te ruiken. Ogen dicht en jij waant je écht even in paradise. Met een beetje fantasie kom je er wel en heb je zo dat vakantiegevoel weer te pakken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4 hilarische ideeën die je het gevoel geven op vakantie te zijn terwijl je – jij snapt ‘m – gewoon thuis bent
Sluiten