Rachel: ‘Moeders, zeg eens wat vaker ‘ja’ tegen je kinderen’

Soms lijk je net een politieagent, als je realiseert hoe vaak je eigenlijk ‘nee’ verkoopt aan je kind. Gaat het niet over beeldschermtijd, dan wel over dat hij zijn broertjes of zusjes niet mag gebruiken als boksbal. Geen wonder dat je soms gillend gek wordt. Maar wat nu als je eens wat vaker met ‘ja’ zou antwoorden? Rachel Carpenter waagde zich er om een speciale reden aan.

Drie lange maanden

Nevaeh, de 11-jarige dochter van Rachel wilde vorig jaar roze haar. Natuurlijk vond Rachel dat een belachelijk idee en keurde het af. Een paar dagen later ging haar dochter op kamp en door een ongeluk met vuur is het lichaam van Nevaeh nu voor 70 procent verbrand. Drie maanden lang wisten Rachel en haar man niet of hun dochter het zou overleven. ‘Het waren drie ontzettend lange, slopende maanden en Nevaeh heeft talloze operaties ondergaan waarvan ze heel lang heeft moeten herstellen.’

Vaker ‘ja’

Dit jaar vroeg het meisje opnieuw of ze roze haar mocht. ‘Ik zei meteen ja’, schrijft Rachel in haar bericht op Facebook, waarbij ze ook een foto van haar dochter met roze haren plaatste. ‘Het leven is te kort om steeds op alles nee te zeggen. Het ongeluk van Nevaeh heeft me bewust gemaakt van het feit dat je niet weet hoe lang het leven duurt. Daarom vind ik dat we best wat meer ‘ja’ mogen zeggen.’

LEES OOK: Discussie: mag iemand anders jouw kind corrigeren?

Bijzondere momenten

Ook al ziet het roze haar er niet uit, zolang ze er gelukkig van wordt, kun je best wat vaker toezeggen. Kinderen blijven kinderen, en kinderen houden nu eenmaal van een beetje avontuur. Dat zijn precies de momenten waar je later met een brede glimlach aan terugdenkt. Het is makkelijk om nee te zeggen, maar veel leuker om ja te zeggen’, zegt Rachel in een interview op Scary Mommy.

Keur niet alles af

‘Sta wat luchtiger in het leven, keur niet alles af en laat je kinderen kind zijn. Je hoeft je keuzes aan niemand te verantwoorden, zolang je een gelukkig, gezond kind opvoedt.’ A-men.

Het berichtje van Rachel wordt vol lof ontvangen op Facebook. In de meer dan 3 duizend reacties schrijven andere moeders dat ze het een prachtige tip vinden en het helemaal met haar eens zijn.

9 x briljante opvoedtips die het leven met drukke kinderen een stuk makkelijker maken

Scary Mommy

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Rachel: ‘Moeders, zeg eens wat vaker ‘ja’ tegen je kinderen’
Sluiten