Yara Mens
Yara Mens Gezondheid 30 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Onderzoekt bewijst: vaak seks houdt je brein scherp

We hebben een geweldige reden voor je om nóg vaker met je geliefde tussen de lakens te kruipen (nee, niet om te slapen). Uit onderzoek blijkt namelijk dat een actief seksleven er ook voor zorgt dat je brein scherp blijft. Komt dat even mooi uit. 

Onderzoekers van de universiteiten van Oxford en Coventry ondervroegen 73 deelnemers (28 mannen en 45 vrouwen) tussen de 50 en 83 jaar over hun seksuele activiteit. Van hen hadden 37 wekelijks seks, 26 maandelijks en 10 nooit.

Hogere scores

Vervolgens werd de hersenfunctie van de deelnemers beoordeeld en zagen de onderzoekers dat de deelnemers met de meeste seks gemiddeld twee procent hoger scoorden dan degene die maandelijks seks hebben en zelf vier procent hoger dan de deelnemers zonder seksleven.

LEES OOK: Ha! Vrouwen willen vaker seks dan mannen

Grootste verschillen

Volgens de studie kwam het grootste verschil duidelijk naar voren in de ‘verbal fluency test’, waarin bijvoorbeeld wordt getest hoeveel dieren je in 1 minuut kan benoemen met de letter B. Maar ook in de visuele test, zoals het kopiëren van een complex beeld, scoorden de seksueel actieve mensen hoger. In de geheugen- en taaltesten waren de verschillen tussen deze groepen minder duidelijk waar te nemen.

De connectie

Uit het onderzoek blijkt nog niet waarom er precies een connectie bestaat tussen seksuele activiteit en je hersenkracht. Onderzoekers speculeren dat het waarschijnlijk komt door bepaalde stofjes die vrijkomen tijdens de seks zoals oxytocine en dopamine, die invloed hebben op je brein.

Seks is dus niet alleen goed voor je relatie, je zelfbeeld en de lijn maar dus ook voor je hersens. Wij weten wel wat je te wachten staat ;).

Amper tijd voor een avontuurtje tussen de lakens? Geplande seks is een hartstikke goed idee, volgens onderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Independent.co.uk

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Onderzoekt bewijst: vaak seks houdt je brein scherp
Sluiten