Sophie Nortier
Sophie Nortier Relatie 2 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Valentijnsdag thuis niet romantisch? Echt wel! Met deze tips spatten de vonken ervan af

De maand van de romantiek is weer begonnen; Valentijnsdag staat voor de deur! Alleen, hoe maak je er een romantisch avondje van als je niet naar buiten kan? Wij helpen je op weg met de beste tips voor een Valentijnsdate binnenshuis.

Natuurlijk zijn we inmiddels al wat beter geworden in date night thuis. Waar we in het begin nog dachten ‘we stellen het wel even uit’, is bij velen de creativiteit losgebarsten en zijn er allerlei gezellige avondjes uit voortgekomen.

Tips voor Valentijnsdag thuis

Maar nu? Er is bijna een jaar voorbij waarin binnenblijven het devies was. Dus die creativiteit raakt zo langzamerhand wel op. Daarom helpen wij je graag op weg richting een romantische Valentijnsdag met je lief, binnenshuis.

1. Herinneringen ophalen

Zijn jullie al jaaaaren samen? Dan kunnen jullie vast genoeg herinneringen ophalen. Romantische, hilarische, verdrietige, stiekeme, you name it. Er is niks zo romantisch als samen die mooie herinneringen herbeleven die jullie relatie heeft gevormd tot wat het nu is.

Maar hoe dan? Met slechts een beetje herinneringen oproepen zal je het waarschijnlijk niet redden. Dus hang het huis vol foto’s uit van jullie samen door de jaren heen, maak een playlist met nummertjes die jullie samen luisterden of die voor jullie veel betekenden, of steek een paar kaarsjes aan en open samen het doosje met herinneringen die jij door de jaren heen hebt bewaard.

2. Dansles

Of jullie er nou al retegoed in zijn of niet, samen een dans leren deze Valentijnsdag is zowel hilarisch als mega romantisch. Of je nou voor tango of rock ‘n roll kiest maakt niet uit. Zolang het maar bij jullie past. Of juist helemaal niet natuurlijk.

Hoe? Je kunt op YouTube allerlei filmpjes vinden met danslessen of ergens een online cursus aanschaffen. Dus stuur je lief even op een boodschap en schuif alle meubels aan de kant. Versier de kamer een beetje gezellig (en jezelf natuurlijk), steek wat kaarsjes aan en sluit de laptop aan op de tv (dan kun je het wat beter zien). En… één, twee, drie, één, twee, drie, één, twee, drie.

3. Een romantisch diner voor twee

Wellicht heb je deze al een keer of wat gedaan de afgelopen tijd, maar er worden nu ook allerlei Valentijnsdiners voor thuis aangeboden. Zo heeft TOZI Amsterdam een ultiem Italiaans Valentijnsmenu samengesteld. Wat is er nou romantischer dan dat?

Denk aan ravioli met zeebaars, pompoensoep met coquilles, kreeft en een romantische afsluiter van aardbei en meringue. Je moet het wel zelf nog even in elkaar flansen, maar dat hebben ze zo makkelijk mogelijk gemaakt. Lekker flesje bubbels bij de voorbereiding, én tja, natuurlijk ook een bij het diner. En je avond kan niet meer stuk.

Oh ja, vergeet niet je mooiste outfit aan te trekken. Want je lief weet inmiddels best hoe je eruit ziet in je chillpak met je haren in een knot. Maar hoe dat ene mooie bloesje of jurkje je ook alweer stond met die mooie lippenstift? Dat is waarschijnlijk al wat uit het geheugen vervaagd.

4. Bouw een (romantische) tent

Dikke kans dat je met de kids thuis inmiddels een pro huttenbouwer bent. Maar deze skills kun je natuurlijk ook voor jullie zelf inzetten deze Valentijnsdag. Versier de tent met kerstlichtjes en een hele hoop kussens, strooi er wat rozenblaadjes in en zet een plateau met jullie lievelingssnackjes en -drankjes klaar. Lekker romantische playlist aan en klaar ben je.

Gooi die telefoons even uit voor deze, want het is veel te verleidelijk om je daardoor te laten afleiden. Het gaat om een momentje met z’n twee, in een knusse tent, met romantische verlichting, en romantische muziek… Dikke kans dat dat uitmondt in een goede vrijpartij. 😉

5. Sexy verstoppertje

Hoe speel je sexy verstoppertje? Nou zo. Eigenlijk verschilt het niet erg van normaal verstoppertje, want de spanning die je hierbij opbouwt is al enorm. Maar om de spanning nog even een tikkeltje op te voeren kun je je bijvoorbeeld aankleden in een sexy pakje en om beurten een seksueel getinte opdracht uitkiezen die de ander moet uitvoeren wanneer hij of zij wordt gevonden.

Zonder uitzondering een succes voor een romantische Valentijnsdag.

Meer inspiratie voor een romantisch avondje?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Valentijnsdag thuis niet romantisch? Echt wel! Met deze tips spatten de vonken ervan af
Sluiten