Tof: dit weekend kun je 24 vallende sterren per uur zien

Dat de natuur wonderschoon is, kun je dit weekend met eigen ogen bewonderen. In het komende weekend kun je namelijk tot wel 24 vallende sterren per uur spotten, gewoon vanuit je slaapkamerraam. Maak voor één keer je kind midden in de nacht wakker om deze bijzondere gebeurtenis te aanschouwen. Niet vergeten te wensen, hè!

Vallende sterren

Het enige wat je moet doen is je wekker zetten, want tussen 02.00 en 04.00 uur zijn de vallende sterren het beste te zien. Tussen die tijdstippen is de maan onder en is het donker genoeg om deze lichtsporen goed te kunnen zien. Het is trouwens ook al de moeite waard, want als het niet te bewolkt is, is de kans op het zien van vallende sterren vannacht ook redelijk groot.

Woon je in noordoostelijke regionen, dan is het helemáál de moeite waard om je kids even te wekken en samen sterren te kijken. Daar is namelijk de kans op het zien van vallende sterren het grootst.

Meteorenregen

Niet alleen dit weekend kun je naar deze wonderen der natuur kijken, want vanaf 11 augustus neemt de kans op zichtbare meteoren toe. Op 13 augustus wordt er een meteorenregen verwacht van ongeveer 44 vallende sterren per uur. De meteoren die dan de dampkring inkomen zijn afkomstig van de komeet Swift-Tuttle.

Match of foute boel? Dit is jouw ideale partner volgens je sterrenbeeld

AD

Reageer op artikel:
Tof: dit weekend kun je 24 vallende sterren per uur zien
Sluiten