Phileine schrijft
Phileine schrijft Columns 15 mrt 2015

Van geitenwollen sok tot hippe bio babe

Phileine ziet de nuffige, geitenwollen sok vrouw op vormeloze gezondheidsslippers transformeren in een hippe bio babe. Gezond, organisch en verantwoord is in. Ze wil het ook!

Beste Gertrui,

Ik weet helemaal niet of je zo heet maar die naam heb ik al van vroeger in mijn hoofd bij mensen die in de Reformzaak hun boodschappen doen. Op geitenwollen sokken uiteraard en dan met van die fijne gezondheidsschoenen. Een opvouwtasje in de hand (je weet wel, klein pakketje -> simsalabim en het is een grote boodschappentas, zoo handig!). Je haar van onbestemde kleur, evenals je huid. Om je heen een niet helemaal te vertalen geur en op je gelaat altijd een soort van half dromerige glimlach. Je stem klonk altijd zacht. Maar dat was toen.

Nu ben je een hippe, mooie, slanke vrouw die bewust is van wat ze in haar lijf stopt. Die bewust is van wat ze op haar snoet smeert. Die gewoon bewust is van de rotzooi die door die veel te grote bedrijven als ‘gezond’ in de supermarkt wordt verkocht. De reformzaak is al lang geen beige stinkwinkel meer. En jij draagt al lang die geitenwollen sok niet meer. Wèl gezondheidsschoenen maar die zijn hip, kek en trendy tegenwoordig. Knallend roze met donkergrijze veters.

Tassen vól excuses

Je bent populair. Je bent ontstellend populair. En wat er gebeurt met mensen die populair zijn heb je natuurlijk al lang gemerkt.
Er zijn duizenden vrouwen die in jouw schoenen willen staan en er zijn er minstens zoveel die dat wel zouden willen maar die tassen vól excuses verzamelen om maar niet als jij te hóeven zijn. De superfoods waar jij zo gek op bent worden gezellig belachelijk gemaakt en er komt langzaamaan een soort tegenbeweging tegen de hele ‘gezondheidsmanie’.

Emmertje chiazaad en goji

Gelukkig weet jij wel beter. Natuurlijk zijn superfoods niet het wondermiddel dat je van al je kwalen af helpt. Natuurlijk ga je niet ineens stralen als je elke dag een emmer chia zaad naar binnen gooit. En ook van goji bessen uit de Himalaya word je niet ineens een veel leukere versie van jezelf. Maar als je mag kiezen tussen iets dat vol zit met onuitspreekbare toevoegingen of iets dat het klein beetje doorgeslagen label superfoods draagt, weet jij wel waar je blijer van wordt.

Lekker scharrel ei

Ik heb respect voor je. Ik vind t knap dat je zonder suiker en zonder fabrieksvoer door je leven gaat. Dat je niet mee doet aan ‘light’ of ‘suikervij’(maar vól met nog veel slechtere vervangers). Jij bakt gewoon een lekker scharrel ei, stopt dat met wat biologische avocado op een zonnebloempittentoast waar eerst een laagje boeren roomboter op is gegaan. Nu ik dat zo schrijf klinkt dat helemaal zo gek nog niet. Misschien moet ik ook maar eens een tijdje organisch door mijn leven kuieren.

En wie weet word ik dan op een dag ook zo’n biobabe.

Gezonde groet,

Phileine

Hoewel, bijna ‘gezonde groet’ want ik kan die Milka reep natuurlijk moeilijk weg gooien, dat is ook nergens goed voor. Maar morgen…

Laatst wilde Phileine ook zo graag lijken op de die perfecte moeder van school. Een hilarische brief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Van geitenwollen sok tot hippe bio babe
Sluiten