Redactie
Redactie Erop uit 31 okt 2015

Van handgeschreven letters tot de lekkerste wijnen proeven: 5 x inspirerende workshops

Heerlijk, die lange winteravonden voor de deur. Heb jij mooi de tijd om een fijne workshop te doen. Inspirerend – even geen werk of kinderen aan je hoofd – en gezellig samen vriendinnen! Bijzonder Plekje weet een paar heel leuke voor je.

[STAP stap=”1″]

Hogere kerstsferen

Al zin om je huis gezellig te maken voor de kerstdagen? Bij Onder de Kersenboom in het landelijk gelegen Mill vind je het inspirerende atelier van Anita, waar je van alles kunt maken. Kerstkransen, een decotaart, iets met serviesgoed of geweien: je mag het zelf bepalen tijdens (bijvoorbeeld) de workshop Christmas high tea and decoration. Die high tea krijg je gedurende de middag geserveerd en bestaat uit huisgemaakte gerechten, passend bij het seizoen. Denk aan een cranberry cupcake of een pompoensoepje. Mjummie!

[STAP stap=”2″]

Handgeschreven letters

Word jij ook zo blij van die creatieve, hippe handgeschreven teksten? Martine van Studio Suikerzoet leert je hoe jijzelf van een (eigen) inspirerende quote een prachtige miniposter maakt. De komende maanden staan er workshops in christmas style op het programma, waarin je je uitleeft met mooie winterlettertypes, icoontjes, hulsttakjes en veél glitter! De workshops op 14 november en 13 december zijn bij kookschool & sfeercateraar Hééérlijk. Daar krijg je naast koffie, thee en lekkers óók een verrukkelijke lunch.

[STAP stap=”3″]

Goede wijnen

Ben je niet zo van het fröbelen maar houd je wél van lekker eten met een goede wijn erbij, dan is de wijnbelevingsworkshop van de Broederkapel op 21 november iets voor jou. Je krijgt geen ingewikkelde theorieën over productie of afdronk van wijn, maar gaat ontdekken welke wijnen je lekker vindt. Je proeft ze in combinatie met bijpassende warme en koude gerechtjes, dus je weet met de feestdagen precies met welke wijnen je je gasten aan tafel verwent! De sfeer in de historische kapel is bijzonder, gezellig en intiem. Wellicht een ideetje om samen met je lief te doen, deze workshop?

[STAP stap=”4″]

Creatieve hebbedingen

Creatieve dingen maken in een vrolijke, gezellige omgeving: dat doe je bij Pink Lemon. Maak bijvoorbeeld een zonnige Ibizatas (21 november), pimp een theemuts (7 november, 5 december), maak een etagère van servies (14 november, 12 december) of fiks een ‘spijkerbed’, waarbij je met spijkers een gave tekst op een stuk hout maakt (21 november). Super gezellig en alles kan!

[STAP stap=”5″]

Thee = warmte en gezelligheid

Gastvrouw Karin van de sfeervolle Theetuin Binnen & Buiten volgt de opleiding tot theesommelier – ja, dat bestaat! In de workshop Tijd voor Thee legt ze graag uit waarom thee meer is dan wat water met blaadjes in een pot. En natuurlijk leer je hoe je de lekkerste thee zet, welke theesoorten en bewerkingen er zijn én proef je verschillende lekkernijen die goed bij thee passen.

Een weekendje weg met kinderen hoef je écht niet te slijten in een mega-bungalowpark. Wat dacht je hier van?! >

Reageer op artikel:
Van handgeschreven letters tot de lekkerste wijnen proeven: 5 x inspirerende workshops
Sluiten