Sophie Nortier
Sophie Nortier | LinkedIn Kids 21 mrt 2020

Van natuurlijke bevalling tot keizersnede: 10 video’s die je ALLES laten zien

Het is volkomen normaal dat je een beetje nerveus bent voor je (eerste) bevalling. Om die zenuwen weg te nemen, kan het helpen om je in te lezen én naar video’s kijken. Van een natuurlijke bevalling tot een keizersnede. Je krijgt ze nu op een presenteerblaadje: tien video’s van verschillende soorten bevallingen.

Misschien is het soms wat heftig om te zien, want: super persoonlijk en je ziet vaak alles. En dan bedoelen we ALLES. Maar dat is ook precies de reden dat deze video’s door de Amerikaanse site Romper zijn verzameld. Om je een eerlijk beeld te geven van hoe de verschillende bevallingen verlopen.

Uniek

Natuurlijk is iedere bevalling uniek en weet je bovendien van tevoren nooit hoe het precies zal gaan, maar na het kijken van deze video’s ben je in elk geval op (bijna) alles voorbereid als je straks die laatste stap zet naar het (eindelijk!) vasthouden van je baby.

Pak de zakdoekjes er maar vast bij. Hier tien prachtige video’s over het wonder dat ‘geboorte’ heet.

1. Een natuurlijke bevalling thuis met je familie om je heen

Het klinkt misschien heftig, thuis bevallen mét familie (en eventueel zelfs jonge kinderen) om je heen, maar deze video zien dat dit een prachtige ervaring kan zijn.

Lees ook: Bevallen met een ouder kind erbij: waarom je het juist wel of niet zou doen

2. Buiten bevallen in water

Voor de echte buitenmens. Dichter bij de natuur kan je niet komen. Dit is thuisbevallen 2.0.

3. Een bevalling zonder pijnstilling en ook in het water

Ga je stoer voor een bevalling zonder ruggenprik of andere pijnstilling. Zo mooi kan het zijn.

4. Een ingeleide bevalling

Zit je kindje veel te lekker in je buik of zetten de weeën niet door? Dan kan het zijn dat je ingeleid moet worden. De vrouw op deze vlog maakte hetzelfde mee.

5. Bevalling met ruggenprik

Dit medische filmpje van het Catharina ziekenhuis geeft een goed beeld van pijnbestrijding tijdens de bevalling. Erg helder!

Wil je weten welke pijnbestrijding je kunt kiezen? Daarover schreef Mama en Zo eerder ook het artikel: Pijnbestrijding tijdens de bevalling: welke keuzes heb je?

6. Een ‘natuurlijke’ keizersnede

Moet je vanwege medische redenen een keizersnede, maar wil je zo dicht mogelijk bij een gewone bevalling blijven? Deze keizersnede komt dat het beste in de buurt. De video laat precies zien hoe zo’n keizersnede in zijn werk gaat.

7. Een close-up van een keizersnede

Als je alle details wilt weten over een keizersnede, zoek dan niet verder. Deze video laat je alles zien. Leuk detail: de arts brengt hier zijn eigen kind ter wereld, want het zijn vrouw die bevalt. Bijzonder!

Lees ook: Dit zijn de meest voorkomende redenen voor een keizersnede

8. Een emotionele keizersnede

Bij deze video houdt niemand het droog. Wat een geluk!

9. Baby in de vruchtzak

Nog zoiets wat je niet kunt plannen, maar wat wel zou kunnen gebeuren. Nou ja, het is zeldzaam, maar toch. Hoe dan ook prachtig om naar te kijken deze bijzondere geboorte.

10. Geboorte van een tweeling

Zwanger van een tweeling? Dubbel gefeliciteerd. Kijk hier hoe een bevalling van een tweeling er aan toe kan gaan. Mooi!

Lees ook:

Romper

Reageer op artikel:
Van natuurlijke bevalling tot keizersnede: 10 video’s die je ALLES laten zien
Sluiten