Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Persoonlijk 26 okt 2015
Leestijd: 3 minuten

Van schoolpleinmoeder naar BFF: zo maak je nieuwe vrienden

We get it: het moederschap kan af en toe knap eenzaam voelen. Soms heb je behoefte aan een écht gesprek met iemand anders dan je partner. En helaas kom je misschien dan wel tot de conclusie dat je vriendenclubje de afgelopen jaren flink is uitgedund. Omdat jij druk was met de kids, óf omdat jullie niet meer op één level zaten. Kan gebeuren, niks mis mee! Hoe zorg je voor een nieuwe vriendschapsimpuls? Zo!

Je kunt het prima vinden met die ene moeder op het schoolplein of met die enthousiaste vrouw van je cursus, maar zit er ook meer in? Volg even deze tips.

1. Hou het open

Een ‘open’ uitnodiging kan altijd. Ga niet meteen met data, tijden en locaties strooien, maar geef je uitnodiging een ‘open’ karakter. Zeg simpelweg: ‘Heb je zin om binnenkort een kop koffie te drinken?’. Zo krijg je een beetje een idee of ze er enthousiast in staat. Zegt ze ‘ja’, dan kun je wat inplannen… En zegt ze: ‘Sorry, ik heb het op dit moment zó druk’, dan voel je je niet direct afgewezen.

2. Kijk wat jullie gemeenschappelijk hebben

Ken je de beste vrouw van je boekenclubje? Waarom vraag je haar dan niet mee naar een boekpresentatie? Woont ze bij je in de buurt? Vraag dan of ze zin heeft om samen met je naar dat ene evenement te gaan. Easy as pie! En genoeg gespreksonderwerpen!

3. Relax and take it easy

Het hoeft allemaal niet moeilijk te zijn. Vraag gewoon simpel of ze zin heeft in een kop koffie of thee als jullie elkaar op school of bij de sportclub zien.

4. Doe niet moeilijk over geld

Wees genereus en betaal de rekening. Het is maar een koffietje! Je bankrekening gaat er niet dood aan en voor vriendschap moet je ook wat investeren. Laat zien dat je vrijgevig bent. Wil ze per se de rekening oppakken? Stel dan voor dat jij de volgende keer betaalt. Vriendelijk zijn is hét recept voor vrienschap – en zo hebben jullie een goed excuus om binnenkort weer af te spreken. Ze heeft immers nog een koffie tegoed.

5. Neem het niet persoonlijk op

Kijk naar de situatie en neem het niet persoonlijk op als iemand geen tijd heeft om met je af te spreken. Dat is niet meer dan oké en normaal. Jij hebt ook weleens geen tijd. Vraag het gewoon een paar dagen later nog eens. Heb je elkaar nog niet zo vaak ontmoet, maar denk je dat het zou kunnen klikken? Zeg dát dan! Dat het misschien een beetje uit het niets komt, maar dat het je leuk lijkt om een wat te gaan drinken.

6. Op onderzoek uit

Zie het als iemand beter leren kennen, in plaats van de start van een levenslange vriendschap. Hierdoor voel je je meer relaxt en raak je niet teleurgesteld. Het geeft je ook de kans om iemand rústig te leren kennen. Misschien vind je haar bij nader inzien wel mega-irritant, arrogant of is ze toch niet zo in jou geïnteresseerd. Het is net als met daten: het kan even duren voordat je de ware tegenkomt.

Staar je niet blind op moedervriendschappen… 6 redenen waarom vriendinnen zónder kinderen top zijn! >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Van schoolpleinmoeder naar BFF: zo maak je nieuwe vrienden
Sluiten