Inga Stoit
Inga Stoit Kids 7 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Oorbellen bij je kleine: vanaf wanneer mag je kind gaatjes in zijn oren?

De meningen zijn nogal verdeeld over wanneer een mini mensje gaatjes in de oren mag. De ene ouder begint hier al vroeg aan, terwijl de ander hier liever zo lang mogelijk mee wacht. Maar wat is wijsheid, vanaf welk moment speel jij op safe?

Mocht jij een mama zijn die verliefd is op sieraadjes voor je kleine, wil je natuurlijk dat je kind er zo vroeg mogelijk bij is. Maar de veiligheid van je kind gaat jouw uiteraard boven alles. Vanaf deze tijd weet jij vrijwel zeker dat het 100% veilig is:

Gaatjes schieten

Bij het schieten van de oorgaatjes loopt jouw kleine kans op een infectie. Om die reden is het verstandig dit pas te laten doen wanneer hij of zij 6 maanden of ouder is. Rond deze tijd hebben zij namelijk een beetje weerstand kunnen opbouwen, waardoor zij meer kunnen hebben.

Vanaf 6 maanden speel jij het dus op safe. Maar wie gaat deze taak verrichten? Gaatjes kunnen geschoten worden bij de dokter, juwelier of piercing studio. Het is maar net waar jij als ouder een fijn gevoel bij hebt. Zolang de persoon in kwestie zorgvuldig en schoon te werk gaat, kan er in feite weinig misgaan.

Pijn

De kans dat jouw kleine gaat huilen is groot. Dit is iets waar jij je van te voren bewust van moet zijn. Het hoeft niet, maar je kunt er maar beter rekening mee houden. Gelukkig is de pijn niet heftig en snel voorbij. De oorlelletjes kunnen eventueel gekoeld worden met een ijsklontje.

Soort oorbellen

Om infecties de baas te zijn kun je het beste kiezen voor oorbellen van roestvrij staal. Daarnaast is titanium, platina of 14k goud een veilige keuze. Kies voor kleine lieve knopjes of nopjes. Die grote oorbellen kan je kleine mooi op een latere leeftijd dragen. Kleinere oorbellen is de meest betrouwbare optie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Oorbellen bij je kleine: vanaf wanneer mag je kind gaatjes in zijn oren?
Sluiten