Eva Dusch
Eva Dusch Erop uit 5 mei 2016

Vangen! De leukste festivals met de kinderen voor eten, natuur en muziek

Festivals genoeg deze zomer. Het is eerder een kwestie van prioriteiten stellen, keuzes maken en afstrepen. Ga je voor het eten? De natuur? Fantastische muziekoptredens? Of wil je iets leuks voor kinderen? We helpen je een eindje op weg.

Blok je agenda, regel een oppas of neem je kinderen gezellig mee op pad. Want het aanbod is gigantisch en zeer gevarieerd. De grote gemene deler? Urenlange gezelligheid tot de zon (prachtig) ondergaat.

[STAP stap=”1″]

Foodfestijn

Wat? De Rollende Keukens. Tientalle mobiele eetgelegenheden (van BBQ-camper tot gastronomische caravan) worden samen één groot openluchtrestaurant op het Westergasterrein in Amsterdam. Dit betekent alleen maar genieten van eten, borrelen, muziek en goede gesprekken bij zonsondergang.
Waar? Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer? 12 t/m 16 mei
Kaartverkoop? Gratis
Kindvriendelijk? Ja, zeker!
Meer weten? rollendekeukenes.amsterdam

Wat? Vanaf volgende week trekt Food Truck Festival TREK weer door het hele land. Tientallen mobiele keukens toveren dan de geliefde stadsparken om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant. Het lekkerste eten, de beste wijnen, de leukste live muziek en een variëteit aan theatervoorstellingen.
Waar? Rotterdam, Utrecht en Maastricht en vervolgens naar Enschede, Nijmegen, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag.
Wanneer? 6 mei t/m 11 september
Kaartverkoop? Gratis!
Kindvriendelijk? Oh, yes.
Meer weten? Festival-trek.nl

[STAP stap=”2″]

De natuur als decor

Wat? Oerol. Het fijnste aan dit festival: je stapt op de boot en komt vervolgens in een compleet andere wereld. Als in: de betoverende natuur. Overal op het eiland vind je muziek, straattheater en bijzondere fietsroutes. De Westerkeyn en Het Groene Strand zijn zoals altijd dé plekken om te dansen.
Waar? Terschelling
Wanneer? 10 juni t/m 19 juni
Kaartverkoop? Start woensdag 25 mei om 12.00 uur.
Kindvriendelijk? Natuur! Muziek! Theater! Dikke ja, dus.
Meer weten? Oerol.nl

Wat? We gaan eiland hoppen, want op Vlieland is het jaarlijkse Into The Great Wide Open. De afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meeste gewilde festivals middenin de natuur. Op het waddeneiland geniet je van beeldende kunst, film, muziek en uitdagende kinderactiviteiten. Maar ook: voldoende rust om optimaal te genieten. En de omgeving is ronduit betoverend, vooral in de avonduren.
Waar? Vlieland
Wanneer? 1 september t/m 4 september
Kaartverkoop? Standaardtickets (vanaf 18 jaar) €135, kindertickets (4 t/m 17 jaar)€20. Kinderen tot vier jaar mogen gratis mee.
Kindvriendelijk? Heel erg!
Meer weten? Intothegreatwideopen.nl

[STAP stap=”3″]

Muziek van de bovenste plank

Wat? Rock Werchter. We kennen allemaal Lowlands, maar onze gezellige zuiderburen (in de buurt van Antwerpen) hebben net zo’n grote knaller. Kom jij echt voor de muziek en de artiesten, dan moét je hierheen. Voorheen stonden hier al Moby, Massive Attack en Coldplay.
Waar? Werchter
Wanneer? 30 juni t/m 3 juli
Kaartverkoop? Voor alle dagen + Camping €236
Kindvriendelijk? Nee
Meer weten? Rockwerchter.be

Wat? North Sea Jazz. Een van mijn favorieten in het land, want qua muziek ligt de standaard enorm hoog en je krijgt binnen drie dagen de beste artiesten te zien. De lijst met aanraders is te lang, maar denk aan artiesten als Jill Scott, Anthony Hamilton, Pharrell Williams, James Blake, Gallant en Jungle By Night.
Waar? Ahoy Rotterdam
Wanneer? 8 juli t/m 10 juli
Kaartverkoop? All-in €259, dagkaart €85
Kindvriendelijk? Ja. Wil je je kinderen muzikaal opvoeden, dan is dit echt een aanrader.
Meer weten? Northseajazz.com

[STAP stap=”4″]

Kinderen voor kinderen

Wat? Het kleurrijke en vrolijke festival Hemeltjelief wordt jaarlijks op Hemelvaartsdag gehouden. Er is voor alle leeftijden vanalles te doen; interactieve activiteiten, kunst en theater op de bijzondere plekjes van de oude scheepswerf. Ieder jaar transformeert een nieuw thema het festivalterrein in een bijzondere ervaring.
Waar? NDSM-werf Amsterdam
Wanneer? 5 mei
Kaartverkoop? Volwassenen €10, kinderen €4
Meer weten? Hemeltjelieffestival.nl

Hemeltjelief 2015 from Marilyn Mouradian on Vimeo.

Wat? Wortelpop is een nieuwe naam op het programma. Wat ooit begon als benefietconcert is wegens populariteit uitgegroeid tot een heus festival. Alle criteria voor een goed familiefestival kun je hier afstrepen: muziek, theater, entertainment en gezelligheid. Ook zijn er veel bekende kindervrienden waaronder Kikker en Bultje het konijn.
Waar? Natuurgebied het Vechtdal, Overijssel.
Wanneer? 3 augustus
Kaartverkoop? Early bird volwassenen €8,50, Early Bird kinderen (t/m 14 jaar) €7
Meer weten? Wortelpop.nl

[STAP stap=”5″]

Cultuur snuiven

Wat?Het Geen woorden maar daden festival. Het vernieuwde festival is een ontdekkingstocht langs literair talent, (inter)nationale dichters en spoken word-artiesten, singer-songwriters, en muziek(theater). Er is speciale aandacht voor het (her)ontdekken van Nederlandstalige auteurs. Stel je eigen route samen langs verschillende locaties, Nederlandstalig of Engelstalig.
Waar? Dit festival kan maar in één plek plaatshebben: Rotterdam.
Wanneer? 24 & 25 september
Kaartverkoop? Passe-partout €30 of € 22,50 (kortingspas), dagticket €18 of €15 (kortingspas)
Kindvriendelijk? Een beetje hoog gegrepen voor de kleine dreuzels. Geef ze nog een paar jaar.
Meer weten? gdmw.nl

Wat? Inmiddels wel bekend: de Parade. In het stadspark met ruim 100 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen. Dat in combinatie met mieters lekker weer, gekleurde lampjes tussen de bomen, finger licking eten, zweefmolens en een hoop fijne vrienden.
Waar? Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Precies in die volgorde.
Wanneer? 23 juni t/m 28 augustus
Kaartverkoop? Bij de entreekassa bij de ingang
Kindvriendelijk? Ja, heel erg zelfs! Er wordt iedere middag een speciale Kinderparade georganiseerd met een uitgebreid scala aan theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops voor kids.
Meer weten? Deparade.nl

Naar welke festivals ga jij? Laat het weten op Facebook!

Vangen: Zo fix je eerste graad beautyproblemen op zomerfestivals>

Reageer op artikel:
Vangen! De leukste festivals met de kinderen voor eten, natuur en muziek
Sluiten