Sherita Jager
Sherita Jager Recepten 29 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

De lekkerste vanille fudge maak je zelf en dat hoeft niet moeilijk te zijn

Het is onze guilty pleasure voor de feestdagen: vanille fudge. En het leukste van alles? Je kunt het helemaal zelf maken. Het is echt niet moeilijk.

Met slechts zes makkelijke ingrediënten kun je de romigste vanille fudge ooit maken. Dit is het ultieme recept voor de feestdagen.

Makkelijk en lekker

Om een lekkere vanille fudge te maken hoef je geen keukenprinses te zijn, en je hebt ook maar weinig ingrediënten nodig. Vanille fudge is de perfecte zoetigheid om te serveren bij een kopje thee of koffie. Het is natuurlijk ook leuk om het anderen cadeau te geven. Het onderstaande recept is goed voor 36 stukjes fudge.

Het duurt zo’n 35 minuten om deze fudge te maken. Als je dit basisrecept eenmaal onder de knie hebt, kun je variaties maken met bijvoorbeeld noten of andere smaken. Een leuk idee voor de feestdagen is door er eetbare glitters overheen te gooien of ze in feestelijke vormpjes te maken.

De ingrediënten

– 450 gram kristalsuiker
– 85 gram boter
– 150 ml melk
– 175 gram geëvaporeerde melk
– Een paar druppels vanille-extract
– Plantaardige olie

– Een pan met dikke bodem
– Een laag vierkant blik om de fudge in te storten
– Een suikerthermometer (optioneel, maar wel heel handig)

Zo maak je het

We leggen je stap uit hoe je deze overheerlijke vanille fudge maakt.

LEES OOK: Recept voor unicorn scones om samen met je kinderen te bakken

Stap 1

Meng de suiker, boter, melk en geëvaporeerde melk in een pan met een dikke bodem en verwarm alles al roerend totdat de suiker is opgelost.

Stap 2

Breng het mengsel aan de kook en roer het mengsel af en toe, zodat de suiker niet blijft plakken en aanbrandt.

Stap 3

Laat het mengsel koken tot het een temperatuur van 116 °C bereikt. Als je geen suikerthermometer hebt om de temperatuur te meten, kun je testen of de fudge op deze temperatuur is: doe een kleine hoeveelheid fudge, in heel koud water: het mengsel zou nu een zachte bal moeten vormen.

Stap 4

Neem de pan van het vuur en roer het vanille-extract erdoor.

Stap 5

Pak een ondiep vierkant blik van 18 centimeter en vet het in met de plantaardige olie. Giet nu het mengsel erin. Laat de fudge 10 tot 15 minuten afkoelen. Je kunt het ook in de koelkast zetten om het hardingsproces te versnellen. Snijd de vanille fudge in 36 stukken voordat het volledig is uitgehard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Good To Know

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De lekkerste vanille fudge maak je zelf en dat hoeft niet moeilijk te zijn
Sluiten