Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Beauty 18 februari 2019

Vaseline alleen tegen droge lippen? Er zijn véél meer beauty hacks!

Er staat er één op mijn nachtkastje, er ligt er één in mijn auto, ik heb er één in mijn tas én één op mijn bureau op kantoor. Wanneer mijn lippen ook maar een tikkie droog aanvoelen grijp ik naar mijn potje vaseline en voorzie ik ze van een dikke laag van dit heerlijke vette goedje.

Yes, vaseline staat voornamelijk bekend als het perfecte middel tegen schrale lippen. Maar er bestaan veel meer beauty hacks met vaseline! Ideaal, nietwaar?

New shoes?

Als vrouw zijnde heb je nooit genoeg schoenen, en een nieuw paar kan je dan ook intens gelukkig maken. Tot je ze uit moet lopen… Wil je blaren voorkomen? Smeer een likje vaseline op je hielen om pijnlijke kwaaltjes te ontlopen! Als je schoenen op een gegeven moment een beetje dof ogen kun je een beetje vaseline op een papiertje doen. Smeer het goedje over je schoenen en je hebt je geen schoensmeersels meer nodig!

via GIPHY

 

Longer lasting

Als de geur van je parfum sneller verdwijnt dan je wijnvoorraad kun je een beetje vaseline op je huid smeren voordat je je favo geurtje opdoet. De stofjes in vaseline zorgen ervoor dat de aroma’s langer op je huid blijven zitten.

via GIPHY

 

De perfecte scrub

Vaseline is de perfecte basis voor een huisgemaakte scrub. Voeg grove zeezout toe aan een beetje vaseline en scrub je huid voor een zijdezacht resultaat. Zijn je lippen gebarsten? Voeg dan een schepje grove suiker toe aan een beetje vaseline. Mix het goedje en scrub de velletjes zachtjes van je lippen. Kissable lips gegarandeerd!

via GIPHY

 

Make-up

Vaseline glimt zo lekker, dus waarom gebruik je het niet als highlighter? Dit trucje wordt al jarenlang gebruikt in de modewereld. De textuur van vaseline geeft de juiste hoeveelheid glans en vangt het licht precies waar het nodig is om te shinen. Je kunt je oogschaduw ook meer textuur geven door er een beetje vaseline aan toe te voegen. Evenals je wenkbrauwen; met een beetje vaseline breng je ze heel mooi in shape. Mascara is overbodig wanneer je je wimpers iedere avond voorziet van een likje vaseline. Hierdoor worden ze lang en stevig! Ben je je make-up zat? Een likje vaseline op een watje does the trick. Ook haal je je nep wimpers er binnen no time af met dit wondermiddel!

via GIPHY

 

Binnen de lijntjes

Ook zo’n heldin in het lakken van je nagels? Vaseline kan je helpen binnen de lijntjes te kleuren. Smeer een beetje van dit vette smeersel op de huid langs je nagels et voila! En wil je voorkomen dat je het potje nagellak de volgende keer met je tanden open moet krijgen? Smeer een beetje vaseline op het punt waar het potje vaak te strak zit om in één keer open te draaien om je tanden te beschermen. Overigens; als je je haren thuis verft is het slim je haarlijn – vergeet je nek niet – van een laagje vaseline te voorzien. Zo voorkom je dat deze ook een nieuw kleurtje krijgt.

via GIPHY

 

Beautyproducten

Krijgen jouw scheermesjes heel snel een vies bruinig kleurtje? Om dit te voorkomen kun je een dun laagje vaseline over de mesjes smeren. Zo gaan jouw scheermesjes langer mee! Juist wel toe aan een lekker kleurtje? Als je aan de haal gaat met zelfbruiner is de kans groot dat droge plekjes – zoals je ellebogen en knieën – donkerder worden dan de rest van je huid. Vaseline zorgt voor een egale, natuurlijke en vooral gelijke tan! Heb je een zeer droge huid? Vaseline zorgt er gelukkig niet voor dat je poriën verstopt raken, dus je kunt het middel gewoon lekker mengen met je bodylotion voor een smooth effect.

via GIPHY

 

Nog meer beauty hacks:

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Vaseline alleen tegen droge lippen? Er zijn véél meer beauty hacks!
Sluiten