Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Kids 20 februari 2019

5 dingen die je moet weten als je kind begint met een vechtsport

Overweeg jij om je kind aan te melden voor een vechtsport? Dan zit je vast nog met een aantal vragen. We hebben vijf belangrijke punten voor je op een rij gezet waar je rekening mee moet houden als je eenmaal een vechtsport hebt gekozen voor jouw zoon of dochter.

1. Zoek goed uit welke vechtsporten er zijn

Er zijn echt ongelooflijk veel vechtsporten en ook al denk je dat alles een beetje op elkaar lijkt, dat is absoluut niet waar. Er zijn tientallen vechtsporten waar je uit kan kiezen en het is wel belangrijk dat je goed kijkt naar wat bij jouw kind past.

Voor sommige vechtsporten heb je veel geduld nodig en het is niet zo handig om daar een kind van drie mee te laten beginnen. Andere vechten sporten daarentegen richten zich op zelfverdediging óf juist op de vechttechnieken zelf. Zoek dus van te voren goed uit welke vechtsport het beste aansluit bij de behoeften van jouw kind.

2. Verwacht niet te veel na één les

Vechtsport leer je niet in één dag, en ook niet in één week of één maand. Je kind komt dus niet thuis als een karate kid en voor vechtsporten geldt; oefening baart kunst. Heel veel oefening dan. Het kan echt jaren duren voordat jouw kind een vechtsport onder de knie heeft. Het duurt niet voor niks jaren voordat je de zwarte band krijgt.

3. Discipline geldt niet overal

Sommige ouders overwegen hun kids op een vechtsport te zetten voor de discipline. Realiseer je in dat geval wel dat dit dan niet overal geldt. Het kan zo zijn dat jouw kind als een heilig boontje naar zijn leraar luistert maar thuis weer een stuiterbal is die alle kanten op vliegt. Het kan er natuurlijk uiteindelijk wel voor zorgen dat jouw kind zich beter kan focussen op school, maar ook dit komt met tijd. Pin je er niet te veel op vast.

4. Oefening baart kunst

Net zoals je kind thuis huiswerk maakt en oefent met een muziekinstrument, zal jouw zoon of dochter thuis ook aan vechtsporttechnieken moeten werken. Vooral als jouw kind beter wil worden in de sport is het belangrijk dat je hier als ouder tijd aan besteedt.

5. Vechtsport gaat niet om het vechten

Het is een groot vooroordeel dat mensen denken dat een vechtsport om vechten gaat. Sterker nog, het tegendeel is waar. Kinderen worden er zelfverzekerd van en leren hoe ze zichzelf kunnen verdedigen.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
5 dingen die je moet weten als je kind begint met een vechtsport
Sluiten