Vrijmibo? Deze vegan nachos wil je hebben bij de borrel!

Yes, het is vrijdag en dat betekent dat we het weekend in mogen luiden. De flessen wijn en flesjes bier staan koel en de hapjes taan klaar in de keuken. Nu is er helemaal niets mis met bitterballen, zoutjes en pizza’s. Maar de flinke lading kaas is reden genoeg om nachos te bestellen, nietwaar? Mits je vegan bent, tenminste… Van deze verrukkelijke nachos kunnen al jouw vegetarische en veganistische collega’s genieten! Enne, met de nodige vitamine A en C zijn ze nog gezond ook. Fijn weekend!

Het recept voor vegan nachos

De essentials: 

  • 3 zoete aardappelen
  • 2 eetlepels avocado olie
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • 1 theelepel cajun kruiden
  • 250 gram kokossnippers
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel sojasaus
  • 2 theelepels agave siroop
  • 1 theelepel peper
  • veganistische cheddar kaas naar wens
  • een blikje kidneybonen (goed uitgelekt)
  • een blikje maïs (goed uitgelekt)
  • 4 uien (in ringen gesneden)
  • salsasaus naar keuze
  • eventueel jalapeñopepers

Keukenbenodigdheden: 

  • oven
  • bakpapier
  • ovenschaal
  • sterk mes + snijplank

Zo maak je de nachos: 

Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden en was de zoete aardappelen goed schoon. Snijd ze in ronde pakken en leg ze op een stuk folie. Bestrooi de plakken met avocado olie, zeezout en cajunkruiden en bak ze 15 minuten. Draai de zoete aardappelplakken om en bak ze nog 10 minuutjes totdat ze aan beide zijden goudbruin kleuren.

Stap 2
Verlaag de temperatuur van de oven nu op 170 graden en bedek de ovenplaat met een stuk bakpapier. Strooi de kokosvlokken hierover heen en voorzie ze van de sojasaus, paprikapoeder, agavesiroop en peper. Bak de “vegan spekjes” gedurende 10 minuten. Als het goed is kleuren ze nu goudbruin.

Stap 3 

Leg de zoete aardappelplakken op de bodem van een ovenschaal en top deze af met de vegan kaas, kidneybonen, maïs, paprikareepjes en uienringen. Laat het goedje nog even sudderen in de oven (ongeveer 10 minuutjes) voor je de nachos bestrooid met kokosspek. Serveer de nachos met salsa: Enjoy! 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Miachel Breton (@miachelphotography) op

Deze recepten zijn ook heerlijk voor bij de borrel:

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Mindbodygreen

Reageer op artikel:
Vrijmibo? Deze vegan nachos wil je hebben bij de borrel!
Sluiten