Eten 16 mrt 2019 Chiara Izelaar

Week Zonder Vlees: Recept voor feestelijke vegan taco’s

Doe je mee aan De Week Zonder Vlees? Dan ben je hartstikke goed bezig, en wel hierom! Om je een handje te helpen deelt Famme gedurende deze bewuste week iedere dag een recept zonder vlees. Met deze regenachtige en sombere buien kunnen we wel een feestelijk maal gebruiken. En laten ze in het zuiden weten hoe ze een feestje moeten bouwen, daarom delen we vandaag een verrukkelijk recept voor veganistische taco’s. De meeste taco’s worden gevuld met gehakt, kip of vis en je zou eventueel de “neppe variant” van jouw favo vulling kunnen gebruiken. Maar je kunt ook zelf nepvlees maken met bloemkool; gezond én heel erg lekker! Enne, dit recept kost je maar 10 minuten (+ 30 minuten baktijd), dus laat la fiesta maar beginnen!

Het recept

Voor 4 personen neem je 8 (zachte) tacoschelpen en: 

Voor “het vlees” 

  • 2 bloemkolen
  • 2 eetlepels miso pasta
  • 2 eetlepels ketchup
  • 250 milliliter water
  • 1 eetlepel vleeskruiden
  • 4 eetlepels honing/ agave siroop
  • 80 milliliter appelazijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de saus: 

  • 70 gram cashewnoten
  • 60 milliliter water
  • 1 theelepel citroensap
  • 3 eetlepels edelgist
  • een snufje peper en zout
  • gehakte koriander of bieslook

Vul de taco’s met groenten, zoals bijvoorbeeld: 

  • salade
  • tomaat
  • avocado
  • rode uienringen
  • maïskorrels
  • (jalapeño) pepertjes

Bereid je keuken goed voor: 

  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • haal bakpapier in huis
  • zorg voor een schone bakplaat
  • zet de blender of staafmixer klaar

Zo maak je de vegan taco’s: 

Stap 1 

Snijd de bloemkool in stukken en was de bloemkoolstukjes goed schoon. Doe vervolgens alle overige essentials voor “het vlees” (behalve de bloemkool dus!) in een blender of maak er een glad geheel van met een staafmixer. Voorzie de bakplaat van een laagje bakpapier en verdeel de bloemkoolstukjes over de bakplaat. Giet de saus over de bloemkool en bak “het vlees” ongeveer een half uurtje.

Stap 2

In de tussentijd kun je de saus maken door alle ingrediënten met elkaar te mixen. Vervolgens kun je de taco’s alvast voorzien van de groenten. Als het goed is zijn de bloemkoolstukjes nu lekker knapperig en kun je ze toevoegen aan de taco’s. Garneer de taco’s met een laagje saus en smullen maar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @vegangotgame op

Deze vegan gerechten zijn ook verrukkelijk:

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Week Zonder Vlees: Recept voor feestelijke vegan taco’s
Sluiten