Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 17 dec 2018

Deze moeder voedt haar kind veganistisch op en dit is waarom

Steeds meer en meer mensen stappen over op een plantaardige levensstijl. Ze doen dit vanwege hun gezondheid, het milieu of het tegengaan van dierenleed. Deze moeder kan hierover meepraten en is niet alleen zelf veganistisch, maar haar kleine ook.

Vegetarische opties

Sarah: ‘Toen ik zelf klein was wilde ik eigenlijk al heel snel geen dieren meer eten. Mijn ouders waren daar niet blij mee, maar op een gegeven moment gingen zij inzien dat dit mij heel erg tegenstond. Mijn moeder deed haar best om meer vegetarische opties op tafel te zetten, dat maakte me heel blij. Dat haar blik op eten hierdoor ook zou veranderen, had ik van te voren nooit durven dromen – want pfoe, zij was me toch een carnivoor.

Op een gegeven moment was ik volledig vegetarisch en iedereen ging hier akkoord mee. Mijn moeder heeft mij hier altijd erg mee geholpen en daardoor ben ik ook niks tekort gekomen. Toen ik zelf moeder werd at ik nog altijd geen vlees. Maar mijn vegetarisch ‘zijn’ is nu veranderd in veganistisch zijn. Ik zag documentaires op Netflix die mij erg deden schrikken. Ik at misschien dan wel geen vlees meer maar ook zuivel bleek een enorme ongezonde boosdoener te zijn. Ik ging bij mezelf ten rade en dacht: ik ben eigenlijk hypocriet bezig, zuivel is namelijk evengoed een dierlijk product. En mijn reden om vegetarisch te worden was het besparen van dierenleed. Dus ik besloot dit nu to the max te gaan doen.

Moeder: ‘Ik leer mijn dochter niet om slim te zijn, ik leer haar om aardig te zijn’

Het ging niet alleen om mij

Uiteraard ging het niet alleen om mij. Ik had een kleintje die ik wilde voeden met alle liefde en energie van de wereld. Ik was als de dood dat zij iets tekort kwam, dus ik ben zeker meerdere nachten tot diep in de nacht online bezig geweest. Maar goed, daar had ik alle tijd voor omdat mijn kleine nogal een nachtbraker was, en ik niet goed verder kon slapen. Ik heb dus het gehele internet afgestruind en zoveel mogelijk informatie vergaard als maar kon, en toen: ik durfde de stap te wagen. Zowel mijn kleine meid als ik leven veganistisch. Ze is ondertussen 1 jaar oud en kerngezond.

Let wel: deze stap heb ik niet zomaar genomen, het is echt enorm van belang dat je weet wat je doet. Ik houd van deze wereld en ik houd van dieren, maar uiteraard gaat de gezondheid van mijn kind boven alles. Ik had dit nooit gedaan als ik niet zeker van mijn zaak zou zijn, en mijzelf niet goed onderwezen had. Persoonlijk vind ik het fantastisch dat ik deze beslissing toentertijd genomen heb. Ik zou het aanraden, maar alleen wanneer je goed weet wat je doet, en de gezondheid van je kind regelmatig laat checken. Of mijn kind altijd veganistisch zal zijn weet ik niet. Zij is nu 1 jaar en ik draag de volledige zorg voor haar en daardoor is het mij altijd goed gelukt. Wanneer zij straks naar school gaat zal dit misschien een beetje anders worden, maar dat zien we dan wel weer, voor nu zijn we happy.’

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Deze moeder voedt haar kind veganistisch op en dit is waarom
Sluiten