Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 21 nov 2017

Dit wil je meteen hebben: veilig fietsen was nog nooit zo tof

Vergeet lampjes op de fiets, er bestaat iets dat een miljoen keer zo tof is. Er bestaat een display systeem voor in je wiel, waar je een lichtgevende afbeelding naar keuze op kunt projecteren.

Het display is gemaakt door MonkeyLectric, en wordt zichtbaar als je ongeveer vijftien tot vijftig kilometer per uur fietst. Je bevestigt het systeem op je velg, waarna het zowel in de regel als met mooi weer licht geeft.

Bluetooth verbinding

Het tofste is misschien nog wel dat je er elke afbeelding op kunt projecteren die je wil, zolang je hem maar in het juiste bestandsformaat uploadt. En trouwens, je kunt er ook een GIF’je of een filmbestandje op ‘afspelen’ tijdens het fietsen. Hoe je die afbeeldingen op je wiel krijgt is heel simpel, dat werkt namelijk allemaal via een bluetooth verbinding. Verbind je smartphone met de bijbehorende app, en stuur je favoriete filmpjes of plaatjes door.

Ook in Nederland te koop

De MonkeyLectrics zijn verkrijgbaar in verschillende Europese landen, en daarom ook in Nederland. Er zijn een heleboel filialen die de MonkeyLectric verkopen. Waar precies, vind je allemaal hier op de kaart.

Het bedrijf is vier jaar geleden begonnen als een kickstarterproject, en had zoveel investeerders dat het product uiteindelijk wereldwijd in productie is gegaan. Hoe het eruit ziet? Dat zie je hieronder.

Vanaf welke leeftijd laat je je kind alleen fietsen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MonkeyLectric

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit wil je meteen hebben: veilig fietsen was nog nooit zo tof
Sluiten